Přijďte se podívat na hvězdy. Astronomická společnost zve na pozorování noční oblohy a přednášku
Ilustrační foto Zdroj. Astronomická společnost Chomutov
Co se chystá

Chomutov – Na rok 2019 připadá sté výročí založení Mezinárodní astronomické unie (IAU). Při této příležitosti unie organizuje několik zajímavých projektů. První projekt - 100 hodin astronomie bude probíhat od čtvrtka 10. ledna do neděle 13. ledna. Astronomická společnost Chomutov se zapojila do tohoto mezinárodního projektu a při této příležitosti zve na první dvě akce v nadcházejícím novém roce.

Ve čtvrtek 10. ledna se uskuteční přednáška od 18:00 hodin v Chomutovském muzeu - v sále Jiřího Popela z Lobkowicz (vlevo od Hvězdářské věže). Vstup je zdarma.

Na sobotu 12. ledna je naplánováno setkání pod noční oblohou v 18:00 hodin "Na hvězdárně" - louka vedle parkoviště, které je před kinem Oko (Lipská ul. naproti kostelu Sv. Barbory). V případě vhodného počasí tady budou moci všichni zájemci pomocí astronomických dalekohledů pozorovat noční oblohu. Vstup je též zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru