Kadaň - Mezinárodní den archeologie budou oslavovat v sobotu 15. října od 9.00 hodin na Střelnici v Kadani. Hlavním tématem je archeologie 2. světové války.

Ilustrační foto: Oblastní muzeum Most

Zájemci uvidí ruční zbraně ČSA z období 2. Světová války nebo výstroj ČSA z r. 1938. Vyzkouší si střelbu ze vzduchovky na maketu krajiny s bitvou i archeologický výzkum s nálezy ze 2. světové války. Navíc si všichni návštěvníci budou moci pochutnat na guláši z opravdové polní kuchyně.

Podrobný program:

9:00 - přednáška Mgr. Petra Čecha z pražského Archeologického ústavu - „Výzkumy protiletecké obrany 2. sv. války na Mostecku“.
Petr Čech přijede lehkým obrněným vozidlem M8 Greyhound, které bude až do 12.30 vystaveno před KD Střelnice

13:00 - projekce filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava

14:00 - zdravice pana Henryho Jonese Jr. a zahájení programu před KD Střelnice (střelba ze vzduchovky na maketu krajiny s bitvou, prezentace výstroje ČSA 1938, ukázka ručních zbraní ČSA - 2. světová válka, archeologický výzkum s nálezy z 2. světové války – fragment letadla, hrob letce a rekonstrukce jeho stroje, polní kuchyně s gulášem)

15:00 - příjezd Wehrmachtu - ukázka výstroje a výzbroje, případně vojenské techniky

17:00 – konec akce

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru