Ústecký kraj - Tento víkend se asi nebude nikdo nudit. Podívejte se na přehled tří desítek nejzajímavějších akcí, které se uskuteční o víkendu v našem kraji, Praze a také u našich německých sousedů.

0505kocky

MOST: Zimní stadion - Mezinárodní výstava koček

Sobota 7. května a neděle 8. května od 9 hodin

V Moste se na zimním stadionu koná víkendová Mezinárodní výstava koček různých ušlechtilých i běžných plemen od vystavovatelů z České republiky i zahraničí. K vidění bude více jak 350 koček všemožných barev a velikostí. Po oba dva dny zde máte možnost pořídit veškeré možné vybavení a zboží pro kočky za výstavní ceny. Výstava se uskuteční 7. – 8. května 2016 od 9 do 17 hodin. Letošní ročník bude spojen se slavnostním představením nového grafického designu obalů steliv oblíbených značek Mikeš a Benko. Pro návštěvníky budou připraveny akční ceny prémiových steliv, možnost vytočení si reklamního dárku nebo steliva na kole štěstí při zakoupení minimálně 2 balení steliv. Pro dětské návštěvníky nebude chybět obří nafukovací kocour „Keramourek", který se rád s každým vyfotí.


MOST: Areál Benedikt – Jarní běh pro kuře

Pátek 6. května od 16.30 hodin

Ve spolupráci se školní družinou Základní školy Most, Okružní 1235 se na Benediktu koná akce na podporu celorepublikového projektu NROS a České televize podporující ohrožené a znevýhodněné děti Pomozte dětem, jehož maskotem je kuře v záchranném kruhu. Organizátoři mostecké akce zvou všechny, kteří si chtějí zaběhat nebo se jen tak projít v mosteckém sportovním a relaxačním areálu a podpořit svojí účastí dobrou věc. Prezence proběhne pod schody u zastávky MHD č. 5 u 18. základní školy. Minimální startovné 30 Kč za dítě a 50 Kč zaplatí dospělí, ale každá vyšší částka je vítána. Závod startuje v 17 hodin a po závodě vás čeká od 17.30 hodin program na otevřené hudební scéně na Benediktu, například vystoupení zájmových kroužků a diskotéka SVČ Most, také si budete moci opéci svůj buřt, ale musíte si ho donést.


MOST: Sportovní hala TJ Lokomotiva Most – Super Star Cup

Sobota 7. května od 8 hodin

10. ročník badmintonového dětského turnaje odstartuje v sobotu ve Sportovní hale TJ Lokomotiva Most, ul. Ke Koupališti 1257/3 Most.


MOST: Letiště Most - XIX. Ročník Soutěže leteckých akrobatů – Mostecký pohár

Pátek 6. května od 12 hodin až sobota 7. května do 16 hodin

V pátek a sobotu můžete zažít na mosteckém letišti soutěž pilotů, akrobatů motorových letadel v kategoriích Sportsman, Intermediate a Advanced. Diváci mohou své vybrané piloty podpořit a strávit příjemný den na letišti.


MOSTECKO: KLÍNY – Sport areál - 12. ročník Krušnoman Duathlon

Sobota 7. května od 12 hodin

V sobotu se můžete zúčastnit nejtěžšího dlouhého duathlonu v Evropě ve Sportareálu Klíny v Krušných horách. Závod je součástí Českého Poháru v dlouhém duathlonu a triatlonu FORD Czechman Tour 2016. Start hlavního závodu bude v pravé poledne, platí pro verzi dlouhou. Krátká varianta startuje cca 10-15 minut po dvanácté. Poběžíte po sjezdovce nahoru i dolu, okusíte povrch singltreku a to jak nahoru, tak i dolu a co by to byl za areál, kdyby neměl sáňkařskou dráhu, tu taky nahoru a dolu. První běh 5km pro obě varianty dlouhá i krátká. Pro děti bude na dopoledne připraven závod Mini Duathlon, v němž si mohou vyzkoušet běh i horské kolo.


MOSTECKO: MARIÁNSKÉ RADČICE - Vítání ptačího zpěvu

Sobota 7. května od 9 hodin

Mostecké muzeum chystá na sobotu další komentovanou vycházku, tentokrát na téma Vítání ptačího zpěvu. Během vycházky bude možné pozorovat zejména vodní ptactvo, husy, kachny, potápky nebo racky. Sraz je v 9 hodin u rybníka Za Pilou u Mariánských Radčic. Vítání ptačího zpěvu povede Jaroslav Bažant z Oblastního muzea v Mostě. Svačiny, dalekohledy a dobrou náladu s sebou!


MOSTECKO: PYŠNÁ – Sherpa Cup Lesná 2016

Neděle 8. května od 8.30 hodin

Zúčastněte se v neděli atraktivní adrenalinové krušnohorské expedice, výstup v horském terénu po staré solné stezce. Trať je dlouhá 2325 m s převýšením 200 m. Prezentace závodníků je od 8.30 do 10.30 hodin u horské služby Pyšná, cíl v horském areálu Lesná.


LITVÍNOV: Areál Loučky – Žalman a spol + Stránící

Pátek 6. května od 18 hodin

Na folkový koncert Žalman a spol + Stráníci můžete vyrazit v pátek do Areálu Loučky, v případě špatného počasí se koncert uskuteční od 20 hodin v klubu Attic. Koncert se uskuteční k 70tinám Pavla Žalmana Lohonky.


LITVÍNOV: Citadela – 1. ročník turisticko-naučné soutěže Litvínovský špacír

Sobota 7. května od 16 hodin

V sobotu se můžete zúčastnit prvního ročníku turisticko-naučné soutěže Litvínovský špacír. Navštívíte místa, která jsou pojmenována po rodácích z Litvínova: Jedlička, Hlinka, Czedik, Tesař, Voigt, Valdštejnové, Oplt. Délka trasy je cca. 4,5 km. Start je před Citadelou v 16 hodin, cíl v Café baru Litvínov-Chudeřín.


CHOMUTOV: Oslavy osvobození Československa v Chomutově

Neděle 8. května od 9 hodin

Oslavy 71. výročí osvobození Československa se uskuteční v neděli v Chomutově, v městském parku.


CHOMUTOVSKO: HRADIŠTĚ – závody do vrchu Triola Cup

Pátek 6. května od 15 hodin, sobota 7. května a neděle 8. května od 8 hodin

O víkendu 7. a 8. května se můžete těšit na další ze série závodu podniku Triola Cup, tentokrát na krásné trati z obce Hradiště, směr Rusová. Pojede se na jednom z nejkrásnějších závodních kopců a nejnáročnější a také nejdelší trati těchto závodů, v letošním roce prodloužené na 5150 m, která leží na spojnici mezi Chomutovem a Kláštercem, organizátoři jej nazvali kopec kopců. Tento závodní víkend se můžete těšit na Značkový pohár Triola Hankook Trophy 2016, nové zázemí a nové místo startu, opět vysoké zabezpečení jak závodníků, tak diváků, chybět nebudou krásné ženy, vytuněná auta, dorazí zástupci velké Evropy a jeden z nejrychlejších Evropanů, a hlavně čekají vás i další překvapení. Můžete se těšit i na některé známé osobnosti, které si nechtějí nechat závody ujít. Svoji účast na závodě přislíbil jeden z členů skupiny Kabát a herec Lukáš Langmajer. Pro oba a také pro diváky je nachystáno překvapení. Pro děti, návštěvníky i závodníky jsou připraveny crazy motokáry a skvělá podívaná, nebude chybět teplý bufet a nápoje. Jezdci budou najíždět již v pátek 6. května od 15 hodiny, kdy bude otevřeno depo, tréninky a závody uvidíte v sobotu a neděli 7. a 8. května od rána, start obec Hradiště u Chomutova, směr obec Rusová.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ – Kadaňský hrad - Svým nástupcům

Sobota 7. května od 19 hodin

Scénické čtení z Vlastního životopisu Karla IV. Představení se koná v historických prostorách stálé expozice na Kadaňském hradě jako součást muzejního programu k 700. výročí narození Karla IV. Připravilo Městské muzeum v Kadani s Divadlem Navenek.


CHOMUTOVSKO: DUCHCOV - Kamila Dance 2016 – Duchcov

Sobota 7. května od 11 hodin

Taneční soutěž Kamila Dance, konanou každoročně v květnu v malebných prostorech kina Lípa v Duchcově, můžete zažít tuto sobotu. Akci pořádá organizační tým Domu dětí a mládeže Sluníčko, divákům se představí desítky souborů, které se utkají v různých tanečních stylech s ostatními v klání o hodnotné ceny.


ŽATEC: Chmelfest

7. května od 11 hodin

V sobotu se zúčastněte regionální chmelařské veselice Žatecké chmelařské oblasti. Tato výjimečná pěstební oblast přezdívaná Chrám Chmele a Piva je územím, kde před dávnými dobami žila pradávná chmelařská kultura bájných Homolupulů. Dnes se zde, ve více než 300 chmelařský obcích, pěstuje kvalitní a ve světě žádaný aromatický Žatecký chmel. Chmelfest je slavnostní recesní prezentace chmelařských obcí, spolků a škol Žatecka na počest zahájení jarních prací ve chmelnicích. Je společnou oslavou dětí i dospělých. Těšit se můžete na alegorický recesní průvod, veselé chmelařské soutěže dle bájných Homolupulů a degustaci piva vyrobeného v Žatci z aromatických odrůd Žateckého chmele. Bohatý program začíná v 10 hodin prohlídkami žateckého pivovaru, v 11 hodin pak stavěním chmelové májky na Náměstí Svobody a pokračuje na několika místech v Žatci až do večerních hodin.


ŽATEC: Chrám chmele a piva - Výstup na komíny

Neděle 8. května od 13 hodin

V Žatci se bude v neděli stoupat na komíny, učiní tak komínáři, aby podpořili kandidaturu města na Seznam světového dědictví UNESCO. Komíny žateckých sušáren obsadí i nadšenci s vlajkami.


TEPLICE: Gymnázium Teplice - Přehlídka venezuelských filmů

Pátek 6. května od 14.30 hodin

Třetí filmový klub Viktorie Santy Cruz se uskuteční v pátek 6. května od 14.30 hodin na Gymnáziu Teplice. Ponese v duchu venezuelských krátkometrážních filmů, kterých představí celkem pět z různých žánrů. Všechny budou v originálním znění s českými titulky. Promítání proběhne za účasti zástupce Velvyslanectví Venezuely v České republice. Pro účastníky bude po promítání připraveno drobné občerstvení v podobě tradičních latinskoamerických pokrmů a nápojů. Vstupné dobrovolné.


TEPLICE: Jízdárna teplického zámku - Severozápadní Čechy za vlády Lucemburků

Od 6. května od 15 hodin

Ústecký kraj se připojuje k oslavám narození Karla IV. celokrajskou výstavou Severozápadní Čechy za vlády Lucemburků, kterou k tomuto výročí, zařazenému mezi světová výročí UNESCO, pořádá od 6. května v Jízdárně teplického zámku vernisáž této výstavy. K výstavě je připravován obsáhlý katalog, upomínkové předměty a doprovodný program, včetně komentovaných prohlídek pro veřejnost a školy. Nebudou chybět ani zábavné pracovní listy nejen pro děti. Na závěr výstavy je plánovaná krátkodobá prezentace kopie císařské koruny Svaté říše římské. Přesné datum její expozice na výstavě přineseme. Výstava zde potrvá až do 30. října.


ÚSTÍ NAD LABEM: Letní kino - Majáles - Ústí nad Labem

Sobota 7. května od 14 hodin

Ústecký majáles se uskuteční až tuto sobotu a přivítá Chinaski, Jelen, Horkýže Slýže, UDG, Vladimír 518, Atmo Music, Sebastian a Voxel v ústeckém letním kině.


ÚSTECKO: VELKÉ BŘEZNO - O pohár hraběte Chotka - Zámek Velké Březno

Sobota 7. května od 7 hodin

Již popatnácté se ústečtí veteráni a jejich hosté z jiných okresů a z jiných klubů sjedou na svých vozech a motocyklech na zámek Velké Březno, aby se vzájemně utkali v dalším závodě o pohár hraběte Chotka. Společně pak vyrazí z nádvoří zámku, směrem na Malé Březno, Zubrnice, Touchořiny, Homoli, Třebušína první etapa závodu končí na nádvoří zámku v Ploskovicích. Po přestávce se vyráží na Litoměřické náměstí a přes Žitenice, Rýdeč, Proboštov, Malečov, Březí a Olešnici se všichni opět vrátí na nádvoří zámku. Závod se pojede nejen o pohár hraběte Chotka, ale vítězná posádka vyhrává také možnost strávit celý víkend v zámeckém apartmá.


LITOMĚŘICE: Kavárna Park Cafe - Jarní park fashion market

Pátek 6. května od 15 hodin a sobota 7. května do 11 hodin

Dvoudenní jarní bleší trh oblečení a módních doplňků, kosmetiky, knížek a spousty dalších věcí se uskuteční v pátek a sobotu v kavárně Park Cafe. Pro děti bude přichystané venkovní hry a kreslení. Pro všechny venkovní grilování. Přijďte prodávat i nakupovat, nebo jen tak posedět.


LITOMĚŘICE: Dům kultury - Finále 14. ročníku Mistrovství České republiky SUT v parketovém tanci

Sobota 7. května od 10 hodin

Severočeská regionální postupová taneční přehlídka choreografické tvorby nefolklorních tanečních souborů všech věkových kategorií. Díky používaným tanečním technikám, kostýmům i rekvizitám jsou velkým diváckým zážitkem. Soutěžit se bude v Plesovém předtančení, Parketové taneční kompozici, Show předtančení, Street dance předtančení, Disco dance předtančení. Součástí akce je postupová soutěž tanečních párů dětí a mládeže v České polce.


LITOMĚŘICE: Vyrazte s kolem do hor, sveze vás cyklobus

Celý víkend

Od prvomájového víkendu začala naplno cyklistická sezóna i pro autobusy Dopravy Ústeckého kraje Jízdní kola se začala přepravovat na dalších 20 linkách, většinou do horských oblastí. Rozšířila se tak dosavadní cyklistická nabídka 15 linek, které kola vozí už od Velikonoc. Přeprava jízdních kol cyklovleky nebo nástavbami na zelených autobusech DÚK bude v provozu po celou cyklistickou sezónu - v horských oblastech do 2. října a v nížinách až do 30. října. Více se dozvíte zde.


LITOMĚŘICKO: TŘEBÍVLICE - Otevření vinařství Johann W a místní restaurace Sklep

Sobota 7. května a neděle 8. května

Přijďte otevřít brány zámeckého vinařství Johann W v Třebívlicích včetně restaurace Sklep. Zažijete pohádkový den v moderním vinařství, gastronomickou poezii místní restaurace a ochutnáte víno, které se pilo naposledy před 100 lety. Prohlídkové a degustační programy jsou koncipovány jako cesty vína. Každý z návštěvníků se může na chvíli stát vinařem a poznat jedinečný výrobní proces, v němž se mísí nejnovější technologie s pečlivou ruční prací a láskou k řemeslu. Zážitek z prohlídky všem milovníkům vína určitě ještě umocní závěrečná ochutnávka vybraných vín a tradičních specialit od místních farmářů. Prostorný areál vinařství leží přímo v srdci krásného středohoří, a proto lze jeho návštěvu spojit s mnoha zajímavými výlety - např. k vrchům Říp, Lovoš, Radobýl, zřícenině hradu Hazmburk či Košťálov.


LITOMĚŘICKO: LÁZNĚ MŠENÉ - Zahájení lázeňské sezony 2016 v Lázních Mšené

Sobota 7. května od 14 hodin

Lázně Mšené zahájí v sobotu letošní 220. lázeňskou sezonu. Čekají na vás mažoretky, spousta zábavy pro děti ve formě sportovních her, ale také pohádka a samozřejmostí je hudební doprovod. Připraven je kulturní program, koncerty, ochutnávky lázeňských procedur, dobré jídlo a dobré pití pro celou rodinu. V podvečerních hodinách je plánována krátká návštěva Jeho Eminence Dominika kardinála Duky.


DĚČÍNSKO: ŠLUKNOV: Šluknovský zámek - Koncert The Pix

Pátek 6. května od 19 hodin

Koncert kapely THE PIX s uskuteční v pátek ve Šluknovském zámku. The Pix, to je Joona, Matěj a Ondřej - tři sympatičtí mladí kluci, poprvé spolu vystoupili na vánoční akademii na gymnáziu v Rumburku a dnes to jsou již čtyři roky, co dělají lidem radost. Hrají vlastní písničky, ale i převzaté. Vlastní písně většinou stylem blíže popu, ale některé převzaté jsou i folkové. Na zámek zavítají s hudbou, která se hodí jak pro mladé posluchače, tak i pro starší. Stále se snaží skládat nové vlastní písně a jedineční jsou i svou vtipností. Těšit se můžete i na hymnu Šluknovského výběžku – píseň Domov můj.


DĚČÍNSKO: BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Zámek - Historické trhy májové

Neděle 8. května od 9 hodin

V neděli 8. května se na nádvoří Horního zámku uskuteční čtvrtý ročník historických zámeckých trhů. Na své si přijdou milovníci historie i dobrého jídla. Chybět nebudou nejrůznější trhovci, řemeslníci a prodejci. Sortiment se už tradičně bude skládat především z ručně vyráběných věcí, takže nebudou chybět například ručně vyráběná mýdla, malovaná trička, dřevěné hračky či sýrové speciality, ručně točená keramika a mnoho dalšího. Historické trhy májové začínají na nádvoří Horního zámku v Benešově nad Ploučnicí v neděli 8. května od 9.00 a jejich konec je naplánován na 16.00.


PRAHA: Staroměstské náměstí - Den Star Wars v Praze

Sobota 7. května od 8.30 hodin

Oslavy Dne Star Wars, které pořádají čeští fanoušci Star Wars z Czech Star Wars Uniververse. I letos se kostýmoví fanoušci vypraví na průvod hlavním městem, tentokrát ze Staroměstského náměstí. Všichni, samozřejmě v kostýmech Star Wars jsou vřele vítáni. Průvod vyrazí v sobotu v 8.30 hodin od Pomníku Jana Husa. Tak jako v loňském roce bude pro veřejnost v Holešovicích připraven bohatý program. Hlavně rodiny s dětmi se mohou těšit na různé workshopy, soutěže a přednášky na téma Star Wars. Program zahájí krátkým vystoupením v 10 h Cantina Band Pražského filmového orchestru.


PRAHA: Volkswagen Maratonský víkend 2016

Sobota 7. května a neděle 8. května od 9 hodin

Jeden z nejkrásnějších maratonů světa patří se svými více než 10 000 běžci 79 národností světa k tradičním běžeckým svátkům Česka. Odstartujte ze Staroměstského náměstí, nechá za sebou slavný Orloj a vydá se Pařížskou ulicí k Vltavě. Proběhněte přes Karlův most, gotický klenot Prahy, a kochejte se výhledem na majestátní Pražský hrad. Součástí Volkswagen Maratonu Praha jsou tradičně několik let doprovodné akce. 


PRAHA: Výstaviště PVA Expo Letňany - Festival MAGNETIC

Pátek 6. května od 19 hodin

Další edice největšího indoor tanečního festivalu ve střední Evropě proběhne v pátek 6. května 2016. Právě v tento den se výstavištní hala PVA Expo v Praze promění v gigantický taneční klub pro deset tisíc návštěvníků, kteří zažijí desetihodinovou show v podání těch nejlepších světových DJů současné taneční hudby. Uslyšíte třeba holandské duo W&W, které se po dvou letech vrací do ČR, aby opět dokázalo, že aktuální 14. místo v žebříčku Dj Mag Top 100 djs je pouze formalita k jejich špičkové hudební produkci. Dále vystoupí W&W, THE CHAINSMOKERS, CURBI DANNIC, JOHN CULTER, MATISSE & SADKO.


NĚMECKO: RADEBEUL U DRÁŽĎAN: Westernový festival Karla Maye

Pátek 6. května od 19 hodin, sobota 7. května od 14 hodin a neděla 8. května od 11 hodin

Od 6. do 8.května 2016 se v městečku Radebeul u Drážďan se uskuteční již 25. ročník Slavností Karla Maye. Na tři dny se malebné údolí Lößnitzgrund promění v dobrodružný svět Divokého západu. Letošní, již 25. slavnosti zaštítil herec Gojko Mitić, legendární Vinettou Východu, který v sobotu večer stráví spolu s dalšími hosty v areálu pod skalním útvarem Hoher Stein a v neděli dopoledne přivítá všechny jezdce na přehlídce, která se koná v radebeulské ulici Meißner Straße. Westernové městečko Little Tombstone se zaplní folkaři a mezinárodními country kapelami, zazní i rock'n'roll. V neděli předvede hudebník světové extratřídy Tom Astor naživo největší hity své hudební kariéry. Užijí si i malí návštěvníci, například jízdy na oslíkovi, rýžování zlata, návštěvu pralesa či lukostřelby. Vyvrcholením slavností bude v neděli přehlídka jezdců Sternreiterparade. Do zdejšího areálu každoročně zamíří stovky jezdců z celého Německa. Spatříte zde kovboje, tanečníky a tanečnice country stylu Line Dance, osadníky i jižanské vojáky, členy westernových spolků. Ten z jezdců, který na své cestě do Radebeulu urazí největší vzdálenost, obdrží z rukou Vinnetoua a Old Shatterhanda věrnou repliku indiánské dýmky míru.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru