Kadaň – Peníze, peníze a ještě jednou peníze. Stejně jako všude, i ve sportu ovlivňují veškeré dění. Žádost majitele prvoligové licence hokejového klubu SK Kadaň, pana Jaroslava Veverky ml., o mimořádnou dotaci 1,3 milionů korun kadaňským zastupitelstvem neprošla. A právě od „nepřiklepnutých" financí se nyní bude odvíjet další osud klubu.

hokejkadaň279

„Omezíme financování mládeže"

„Pro nás je rozhodnutí velkým rozčarováním. Nežádali jsme o mimořádnou podporu pro „A" tým, ale pro mládež. Asi jsou zde ale jiné, důležitější věci, než vést mladé k tomu, aby sportovali a neseděli doma u počítačů nebo se nepoflakovali po městě," komentuje rozhodnutí zastupitelů Jaroslav Veverka ml. a dodává, „svým verdiktem zastupitelé rodičům naznačili, že nechtějí, aby se místní hokej zlepšoval a byl na nějaké úrovni. My jsme nyní samozřejmě ve složité situaci a musíme zvažovat, jak s tím nadále naložíme. Finance byly určeny na mládež pro tuto sezónu, takže asi zásadním způsobem omezíme dotování kadaňského mládežnického hokeje."

„Pan Veverka přišel nepřipraven"

Nyní je nutné podotknout, že ke kladnému rozhodnutí o přidělení peněz chyběl jeden jediný hlas a podle zastupitelů padá část viny za výsledek na samotného manažera. „Bohužel, pan Veverka přišel na jednání tak trochu nepřipravený. Nedokázal dostatečně a uspokojivě zodpovědět vznesené dotazy co se společností „o.s. SK Kadaň" a „a.s. SK Kadaň" týká, a někteří z nás tak získali dojem, že je financování ne zcela jasné," uvádí jeden z hlasujících.

Prvořadá je kvalita mládeže

Rozhodnutí zástupců města může mít dopad také na samotný „A" tým. „Co se „áčka" týká, dohrajeme sezonu a uvidíme, co dál. Prioritou pro nás není první liga mužů, ale kvalita v mládežnických kategoriích. A té se bez podpory města dosáhnout nedá," vysvětluje Veverka.

Žádost na třikrát

Hokejový šéf žádal město o peníze již v březnu tohoto roku. Kadaňští radní žádost doporučili, ta ale byla před zasedáním zastupitelstva stažena z programu jednání (psali jsme zde). Důvod? „Zastupitelé chtějí doložit více podrobností ohledně rozpočtu," uvedl tehdy Veverka s tím, že argumenty chápe a dobře rozumí tomu, že vedení města chce důsledně vědět a vidět, kam jejich peníze půjdou. „Samozřejmě dodám potřebné údaje a věřím v úspěšný konec," prohlásil v březnu majitel licence.

Druhý pokus skrečoval pan Veverka sám. Rada opět jeho žádost schválila, těsně před zasedáním zastupitelů ji ale šéf hokeje stáhl s odůvodněním, že by rád něco doplnil.

Napotřetí se jednalo teď v září. Na jednání rady nebyl problém, zastupitelstvo ale nakonec překvapivě žádost zamítlo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru