Chomutovsko - Prodejců kaprů každým rokem přibývá. Před lety se prodejem ryb zabývali hlavně rybáři, kteří se o ryby po celý rok starají. Poslední 2 roky však přibývá plno prodejců zejména před obchodními řetězci a tak nastává otázka kde rybu zakoupit? Rozhodně se Vám vyplatí při výběru ryby dodržet pár pravidel, které Vám pomohou koupit čerstvou a zdravou rybu.

 

Nejdůležitějším pro rybu je, jestli prodejce má do kádě přivedeno vzduchování, které zajistí dostatek kyslíku. Prodejci toto často nahrazují přívodem čisté vody, ovšem vzhledem ke koncentraci ryb v kádi je vzduchování nejlepší variantou, pár minut puštěného vzduchování dodá do vody více kyslíku než kompletně vyměněná voda. Ryba při prodeji vydrží opravdu hodně, ale domů si často můžete nést vystresovanou rybu. Dalším faktorem je čas, po který je ryba v kádi uchována, zeptejte se svého prodejce, kdy byly ryby do kádě vloženy. Dobrý prodejce zaváží ryby každý den, někdy i 2x denně. Ideální známkou nevystresované ryby je, že klidně plavou v kádi. Pokud se ryby melou a vyskakují z kádě je to známka, že jim něco chybí. V nejhorším případě plavou bříškem nahoru. Takovou rybu si rozhodně nekupujte i za předpokladu, že Vám ji prodejce ihned usmrtí a vykuchá.

Nejlepší variantou je nakupovat u místních a známých lidí. Prodejci, kteří přijedou z jiných měst, či zemí pojedou příště nejspíše na jiné místo. Ti místní však na Vás budou těšit ve stejném osazení.

Pokud patříte k lidem, kteří vyhledávají ryby bez kostí, doporučujeme koupit větší 3-4kg rybu. Taková ryba má kosti velké a dobře se z filetů vyndávají. Její maso je sice tučnější, to ale pro milovníky ryb není rozhodně chyba. Naopak sousedi z Německé republiky upřednostňují ryby malé. Není problém koupit kilového kapříka, maso mladé ryby je nejzdravější. Nastává však velký boj o maso a vybírání drobných kostí. Pro ty, kteří si rádi usmaží rybu bez obalování, je ideální kapr lysec. U obalovaných ryb je naopak lepší šupináč. Šupináč je však často vyhledáván pro lehčí očištění.

Ryby jsou skvělým zdrojem kvalitních bílkovin, obsahují také vitaminy D a B2 (riboflavin) a spoustu minerálních látek jako vápník, fosfor, zinek, železo, zmiňovaný jód, hořčík a draslík.

Velkým trendem poslední dobou je, že firmy kupují Vánoční poukazy svým zaměstnancům. Prodejci natisknou krásné poukazy a zaměstnavatelé mají dárky vyřešené bez starostí, ale hlavně darují smysluplnou a zdravou surovinu. Do takové akce se zapojují i velké firmy z Chomutova a Jirkova.

Dostali jste chuť na čerstvou a zdravou rybu z Jižních Čech? Můžete si ji snadno zamluvit u osvědčeného prodejce před velkoskladem nápojů Cash & Carry v Jirkově, ulice U Sauny 837. Nebo si odběr domluvit osobně na tel. čísle 777 478 285.

Více informací na http://dologh.wix.com/prodejkapra

Cash & Carry – „WORLD INVEST“ v.o.s., v Jirkově nabízí za výborné velkoobchodní ceny prodej alkoholických i nealkoholických nápojů, pochutiny všeho druhu či sezónní zboží. Aktuálně nabízíme ohňostroje a silvestrovské petardy, pravé maďarské klobásy. Po celý rok si u nás lze zapůjčit výčepní zařízení za mírný poplatek...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru