Ústecký kraj - Tento víkend je posledním před Vánoci. Proto je také většina akcí zaměřena právě na tyto nejkrásnější svátky v roce. Ale přinášíme vám také tipy na koncerty a na největší taneční festival ve střední Evropě, Magnetic Festival 2015, který odstartuje v pátek 18. prosince na pražském výstavišti. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších akcí, které se o víkendu uskuteční.

Ve většině měst můžete o víkendu navštívit vánoční trhy. Foto: Oldřich Hájek

MOST: Vlakové nádraží - Betlémské světlo

Sobota 19. prosince ve 13.27 hodin

Symbol Vánoc i letos na Mostecko přivezou vlakem takzvaní skautští kurýři, to již příští sobotu, tedy 19. prosince, kdy tradičně dorazí na mostecké vlakové nádraží ve 13.27 hodin. O den později pak skauti budou Betlémské světlo rozdávat všem zájemcům na Mostecku. Kde všude si budete moci zažehnou betlémským světlem vaši svíčku se dočtete v našem článku zde.


MOST: kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě – Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby

Pátek 18. prosince od 19 hodin

V kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě se koná i v letošním roce tradiční Česká mše vánoční.


MOST: Městské divadlo Most – Premiéra divadelní hry Kronika Pickwickova klubu

Sobota 19. prosince od 19.30 hodin

Zveme vás na premiéru adaptace slavné humoristické knihy Charlese Dickense. Podivuhodné cesty a skutky svérázných anglických gentlemanů, konajících dobro navzdory všem překážkám. Hrají František Nedbal, Jakub Dostál, Jan Beneš, Matyáš Procházka, Jakub Koudela, William Valerián, Vít Herzina, Jiří Kraus, Otto Liška, Stanislav Oubram, Miroslav Večerka, Jiří Rumpík, Michaela Krausová, Veronika Týcová, Zita Benešová, Karolína Herzinová, Lilian S. Fischerová, Ivana Zajáčková, Michal Pešek, Eduard Endt Jiří Domkář a další. Vstupné: 250 a 220 Kč


MOST: Městské divadlo Most - Travesti Roberta Show

Neděle 20. prosince od 19 hodin

Taneční, světelná a kostýmová show slečny Roberty a jejích hostů. Akce je doplněna o projekt „Vánoce pro děti v kojeneckém ústavu". Vstupné: 279 a 299 Kč.


MOST: 1. náměstí – Vánoční trhy

Celý víkend

Až do předvečera Štědrého dne, tedy 23. prosince do 18 hodin můžete nasát vánoční atmosféru na s Vánočních trzích, které se konají na 1. náměstí v Mostě. Začínají každý den od 10 hodin. Současně s vánočními trhy zde bude probíhat Charitní týden "Opravdový dar".


LITVÍNOV: Kostel Sv. Michaela – Vánoční koncert

Neděle 20. prosince od 17 hodin

V neděli se nalaďte do vánoční pohody a vychutnejte si koncert v litvínovském kostele. Vystoupí Český komorní ansábl mladých, pod vedením dirigenta Josefa Štefana, připraven je další Vánoční program a malé pohoštění.


LITVÍNOV: Citadela - Vánoční koncert s Ondřejem Rumlem

Sobota 19. prosince od 19 hodin

Vánoční koncert s Ondřejem Rumlem, hraje North Big Band a Junior Big Band na velké scéně litvínovské Citadely od 19 hodin. Vstupné 170 korun.


MOSTECKO: kostel sv. Jakuba v Bedřichově Světci – Vánoční zpívání u Sv. Jakuba

Pátek 18. prosince od 16 hodin

Již tradičně se sejdeme na Vánočním zpívání, kdy v předvánočním spěchu a shonu se chvilku zklidníme, vyslechneme sváteční slovo a pak si všichni společně zazpíváme vánoční koledy při vůni františků, cukroví, svařeného vína.


CHOMUTOVSKO: STRUPČICE – Slavnostní otevření sportovní haly

Sobota 19. prosince od 18 hodin

Ve Strupčicích v sobotu slavnostně otevřou nově dokončenou sportovní halu. Akce bude zahájena v 18 hodin v půl osmé se přichystán ohňostroj. Od 20 hodin bude pokračovat zábava se skupinou FlashDance, Čeká vás další doprovodný program.


LOUNSKO: ŽATEC - Vánoční koncert J. J. Ryba: česká mše Vánoční „Hej mistře"

Sobota 19. prosince od 19 hodin

Slavnostní, již tradiční koncert, kde kromě nejznámější vánoční mše J.J.Ryby, zazní i nejslavnější části operních a operetních velikánů jako jsou G.Bizet(Carmen), A.Dvořák, B.Smetana, A.Chačaturjan, O.Nedbal, J.Strauss v podání sólistů našich předních hudebních scén-třicetičlenného Ústeckého kom. symf. orchestru a Pěveckého sboru Konzervatoře Teplice pod vedením dirigenta a sbormistra Jiřího KNOTTE. Účinkují Eva BOHÁČKOVÁ, Lenka SCHÜTZOVÁ, Pavel MACHÁT, Radek KREJČÍ, Lukáš ČAJKA. Koncert je pořádán pod záštitou Mgr. Zdeňky Hamousové, starostky Města Žatec.


TEPLICKO: DUCHCOV - Vánoční koncert na zámku Duchcov

Neděle 20. prosince od 16 hodin

Vánoční koncert ve Valdštejnském sále duchcovského zámku se v letošním roce ponese v duchu hudebního rozjímání pro soprán, violoncello a klavír, a to v podání souboru Ardor musicus (Marie Kábelová – soprán, Jan Škrdlík – violoncello, Kateřina Bílková – klavír). Přijďte se i vy nechat unášet v působivých vánočních písních Georga Friedricha Händla, Adama Václava Michny, Bohuslava Matěje Černohorského a dalších autorů. Koncert pořádá Kulturní centrum Duchcov v neděli 20. prosince v 16 hodin.


ÚSTÍ NAD LABEM: Dům kultury - 25. VÁNOČNÍ KONCERT THE BOOM BEATLES REVIVAL BAND AND ORCHESTRA

Sobota 19. prosince od 19.30 hodin

Skupina The Boom byla založena v roce 1990 a od svých počátků se zabývá reprodukcí skladeb skupiny The Beatles. V sobotu si můžete užít tuto kapelu na 25. Vánočním koncertu v Domě kultury.


ÚSTÍ NAD LABEM: Doma - music pub - UDG + ATMO MUSIC - Vánoční turné 2015

Sobota 19. prosince od 20 hodin

UDG a Atmo Music na svém Vánočním tour zavítá do Ústí nad Labem, kde Vánoční turné končí.


LITOMĚŘICE: Dům kultury - Vánoční ples

Pátek 18. prosince od 20 hodin

Vánoční ples se koná v Litoměřicích. K tanci vás bude provázet kapela Big Band Bonit a pro zpestření svátečního večera jsou připravena vystoupení Long Vehicle Circus a zpívá David Kraus.


LITOMĚŘICKO: ÚŠTĚK - Vánoce jako od Josefa Lady

Sobota 19. prosince od 11 hodin

Ladovské Vánoce zažijete v Úštěku, kde se v sobotu 19. prosince v centru města koná celodenní program. Těšit se můžete na slet andělů na náměstí, andělé na chůdách, na dobový vánoční jarmark, úštěckou šatlavu a další výstavy.


DĚČÍN: Le Garage Noir – Kurtizány z 25. Avenue

Pátek 18. prosince od 22 hodin

Kurtizány z 25. avenue v čele s kytaristou Tomášem Varteckým a zpěvákem Danem Kurzem patří ke každoročnímu itineráři koncertů v Garagi. Ani letošní rok nemůže být výjimkou, letos však koncert ponese téměř vánoční ráz, což určitě nebude na škodu. Více netřeba dodávat, skvělé songy, obrovská energie a parádní muzikantské výkony - to jsou K25A jak je známe a jak je máme rádi!


DĚČÍNSKO: JETŘICHOVICE - Vánoční setkání na Dolském mlýně

Sobota 19. prosince od 9.30 hodin

Vánoční setkání příznivců a obdivovatelů Českého Švýcarska u Dolského mlýna. Vezměte si S sebou cukroví, vánoční náladu (pouze tu hezkou) a horký čaj.


PRAHA: Výstaviště Expo - Magnetic Festival 2015

Pátek 18. prosince od 19 hodin

Další edice největšího indoor tanečního festivalu ve střední Evropě proběhne 18. prosince. Právě v tento den výstavišní hala PVA Expo v Praze promění v gigantický taneční klub pro 10.000 návštěvníků, kteří zažijí desetihodinovou show v podání těch nejlepších světových DJů současné taneční hudby. Těšit se můžete na BORGEOUS, Laidback Luke, TUJAMO, VINAI, DubVision, Joe Stone, John, Culter, KURA, Wiwek.


NĚMECKO: Annaberg-Buchholz – Hornický průvod

Neděle 20. prosince od 13.30 hodin

Celé město vánoční horou - to je motto také letošního adventu a Vánoc v Annabergu-Buchholzi. Tvoří ji moře světel oblouků a světlonošů, pyramid a vánočních stromků. Atmosféru "Annaberské vánoční hory" působivě dotváří známý chrám sv. Anny (St. Annenkirche). Historické centrum města zve k návštěvě vánočního trhu a láká sloganem "udělejte si čas na zvláštní zážitky". Toto město v Krušných horách navštíví každoročně mnoho hostů. Pravé krušnohorské ztvárnění Vánoc, velká pyramida na náměstí, obrovský vánoční strom, svět kouzelných skřítků "Wichtelů" pro děti, hornické a tradiční akce, ukázky řemesel a kulinářské speciality zajistí neopakovatelnou atmosféru. Skutečným vyvrcholením letošních adventních akcí v tomto městě je hornický průvod saských horníků, hutníků a bratrstev dne 20. prosince v Annabergu-Buchholzi. Také v letošním roce se jej zúčastní spolky z celého Saska, Spolkové republiky Německo a z České republiky. V době od 13.30 do 15.00 hodin se v centru Annabergu představí více než 1300 osob v tradičních krojích. Vyvrcholením je mocný hornický koncert u velkého, pozdně gotického halového kostela Saska, kostela sv. Anny. Zúčastní se jej stovky hudebníků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru