Chomutov - Strašidla, strašidelné bytosti, vydlabané dýně, to budou hlavní témata přicházejícího víkendu. Ten bude totiž hlavně ve znamení předvečera Svátku všech svatých. Ale také si nenechte ujít dny, ve kterých si můžete v letošním roce naposledy prohlédnout některé české zámky, než se uzavřou. Přinášíme vám také další společenské a kulturní akce, které můžete tento víkend zažít v našem kraji.

MOST: Zámek Jezeří

Sobota 31. října a neděle 1. listopadu od 11 hodin

Tento víkend Vás na zámku Jezeří přivítají pohádkové bytosti a oživlá strašidla. Na rozloučení s návštěvnickou sezónou je i letos připravena jistě nejúspěšnější akce zámku Jezeří. Přijďte i Vy se příjemně bát do zámeckých komnat a sklepení za přítomnosti nejrůznějších strašidel, duchů, upírů a bytostí astrálních. Prohlídky budou v pětiminutových intervalech pro 20 osob.


MOSTECKO: Selský dvůr Braňany – Halloweenské tvoření pro děti

Sobota 31. října od 13 hodin

Zveme vás společně s vašimi ratolestmi na Halloweenské tvoření pro děti, které se koná v Selském dvoře v Braňanech u Mostu.


2910vik2

CHOMUTOV – Krušnohorský zoopark - Strašidelná Zoo

Sobota 31. října od 16 hodin

Vstupte v sobotu 31. října 2015 do Strašidelné ZOO. Na podvečerní procházku zooparkem vám posvítí jen lampiony a světýlka z dýní. Ponurý podzimní podvečer rozveselí vystoupení hudební skupiny, rej masek a soutěž o nejlepší vydlabanou dýni, soutěž o nejzdařilejší halloweenskou masku. Součástí akce bude lampionový průvod a den zakončí ohňová show.


29110vik3

CHOMUTOV: Vlakové nádraží – 12. ročník krušnohorského nezávislého festivalu Cumbajšpíl

Pátek 30. října

V pátek 30. října přivítá v Chomutově diváky po týdnu opět 12. ročník krušnohorského nezávislého festivalu Cumbajšpíl organizovaného občanským sdružením Kuprospěchu a jeho partnery. Druhý den festivalu se koná znovu na třech pódiích na hlavním vlakovém nádraží. Těit se můžete na Schwarzprior, držitelé letošní ceny Vinyla pro objev roku. Nelze vynechat ani recesistické raperky Čokovoko a stálici festivalu, německé Meniak. Druhé pódium bude zaměřené opět na Dj's a taneční hudbu, tentokrát pod vedením projektu Džugy Buggy a spřátelených Dj's. Třetí pódium bude zaměřené na hiphop a rap, během večera vystoupí celá řada umělců z regionu, které v závěru večera doplní legendární Pio Squad z Jihlavy. Napsali jsme také zde.


CHOMUTOVSKO: KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – KD Klášterec - (Ne) šťastné klášterecké divadelní žně

Sobota 31. října, neděle 1. listopadu od 19 hodin

Nesoutěžní přehlídka ochotnických divadel Klášterecké divadelní žně se zrodila v roce 2003. Tehdy v Klášterci působilo 8 divadelních souborů, což je na město s necelými 16 tisíci obyvateli obdivuhodný počet. Na přehlídce se ale neobjevují jen soubory domácí, ale organizátoři stále častěji zvou i zajímavá „přespolní" divadla. Klášterecké divadelní žně probíhají v kulturním domě vždy na přelomu října a listopadu. Na 13. (Ne)Šťastných Kláštereckých divadelních žních nebude chybět soutěžní doprovodný program, možnost popovídat si se soubory o zhlédnutém představení, divácké hlasování o nejlepší inscenaci. Letos si přijdou na své milovníci sci-fi (Solaris), komedie (Bez obřadu), drsně pravdivého humoru s dobrým koncem (Upokojenkyně), hravého a nápaditého divadla (Fraška o Dušanově duši), hudby a tance (Milej pane, umřel soused), fanoušci fotbalu (Šťovík, pečené brambory) a nastupující generace (O Šmolíčkovi), ale i náročnější divák (Daleká cesta) a divák melancholik milující krásu (Večerní chvilka poezie). Festival potrvá až do soboty 7. listopadu.


LOUNSKO: ŽATEC – Chrám chmele a piva - Halloweenské prohlídky

Sobota 31. října od 10 hodin

Netradiční oslavu Halloweena můžete zažít v Žatci v Chrámu chmele a piva. Ten totiž chystá na poslední říjnový den netradiční a strašidelné prohlídky areálu.


LOUNSKO: ŽATEC – Večer strašidel

Sobota 31. října od 16.45 hodin

Strašidla budou řádit v Žatci. Večer strašidel a magických světel s lampionovým průvodem chystá sdružení Učitelé pro Žatec na sobotu 31. října. Sraz je v 16,45 hodin na náměstí Svobody před radnicí, odkud se průvod vydá do letního kina. Těšte se také na mažoretky, hudbu, a ohňovou show. Bude se také soutěži o nejhezčí dýni.


LOUNSKO: VROUTEK – oslava Halloweenu

Sobota 31. října od 16 hodin

Město Vroutek vás zve na oslavu Halloweenu, na které zažijete spoustu zajímavých tematických her, tvořivé dílničky, a lehce strašidelný lampiónový průvod. Nezapomeňte lampión, masku a dobrou náladu.


TEPLICE: OC Galerie Teplice – Pohádkový svět balónků a halloweenská dílnička

Sobota 31. října od 14 hodin

V sobotu 31. října můžete se svými dětmi navštívit v OC Galerie Teplice další workshop, který je součástí výstavy Pohádkový svět balónků, tentokrát v halloweenském duchu. Děti budou v balonkové dílně modelovat halloweenské postavičky, dále na ně čeká soutěž s balonky a halloweenský slalom. Balonkový workshop začíná ve 14 hodin.


TEPLICE: OC Olympia Teplice – Halloweenská párty

Sobota 31. října od 15 hodin

Olympia Teplice zve své zákazníky na strašidelnou jízdu. Zažijte trochu strašidelné atmosféry a vezměte děti do Olympie v sobotu 31. října. Program začíná v 15 hodin. Všechny děti v kostýmu dostanou dárek. Halloween bez vydlabané dýně by nebyl Halloween! Více se dozvíte v našem článku zde.


TEPLICKO: DUBÍ – Kostel Neposkvrněného početí Panny Marie - Dušičkový koncert

Pátek 30. října od 17 hodin

Město Dubí, MKZ vás zve na letošní Dušičkový koncert, který se pořádá v pátek 30. října 2015 od 17 hodin v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Dubí.


Ústí nad Labem: Novoveská ulice a Severní terasa - Lampionový průvod

Sobota 31. října a neděle 1. listopadu od 16 hodin

Máte rádi lampionové průvody? O víkendu můžete v Ústí nad Labem zažít hned dva. Svobodní občané Střekova za podpory městského obvodu Střekov v sobotu 31. října od 16.00 hodin pořádají Halloweenský lampionový průvod. Sraz je v ulici Novoveská. Kromě lampionů a masek nesmí účastníci zapomenout na deky, oblečení k ohni a vuřty. Další lampionový průvod, tentokrát tradiční, projde v Ústí nad Labem na Severní Terase v Centrálním parku na zdejší Laguně. „Halloween" párty proběhne v neděli 1. listopadu a začátek akce je naplánovaný na 16.00 hodin. Nebude chybět soutěž pro celou rodinu v dlabání dýní, či tradiční klání o nejhezčí strašidlo.


29vik4

DĚČÍN: Zoo Děčín – Prázdninové vstupné

Až do neděle 1. listopadu

Podzimní prázdniny si můžou nejen děti v Děčíne užít v místní zoologické zahradě. Ta pro ně totiž připravila až do neděle slevu ve výši 50% na vstupné. A samozřejmě také pro dospělé. Navíc je připravena stanovištní soutěž a zleněný vstup i v Expozici Rajské ostrovy.


DĚČÍN: Centrum Pivovar - Věštírna a dýňodlabání

Sobota 31. října od 16 hodin

Halloweenský program pro celou rodinu v Centru Pivovar. Využijte exkluzivně a diskrétně služeb astrologa, numerologa, kartářů a věštců. Tým věštců vám poradí a pomůže v otázkách partnerských vztahů, v profesionálním životě, zdraví. V dětském koutku zábava a workshopy pro děti. VIP hostem bude Milan Gelnar, nechte si změřit a vyfotit auru 3D přístrojem vyvinutým v NASA.


LITOMĚŘICKO: TEREZÍN – Dušičkový speciál v Terezínském muzeu

Sobota 31. října od 18 hodin

Takt trochu netradiční prohlídku muzea, litoměřické brány a podzemních chodeb při světle svíček doplněným příběhem o nešťastné lásce pro vás na sobotu chystá Terezínské muzeum. Pouze tento den zažijete komentované prohlídky muzea ve světle svíček, můžete se seznámit s vojenským životem v 18. století doplněný o příběh nešťastné lásky.


A pozor tento víkend zámky v Čechách ukončují svoji letní sezónu a některé z nich chystají i zajímavé akce. Proto rozhodně stojí za to některé z nich navštívit. Zajímavý program chystá na pátek a sobotu 30. a 31. října například Zámek Libochovice, v neděli 1. listopadu zavře své okenice Zámek Velké Březno, zámek Stekník, Zámek Krásný Dvůr, Zámek Děčín a další.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru