Chomutov – Chcete se dozvědět něco o místních dějinách? Přijďte v úterý 3. listopadu na historickou konferenci Comotovia 2015. Čekají na vás přednášky z různých období, od středověku přes raný novověk až po 20. století.

Ilustračni foto

Konference začíná v 9.30 a končí 15.15 hodin v zasedací síni historické radnice na náměstí 1. máje. Dozvíte se například o sídlech Weitmilů v severozápadních Čechách, o chomutovském mužském spolku, o dějepisci J. J. Urtikovi a jeho Dějinách města Chomutova, generálovi Karlu Kutlvašrovi a jeho spojení s Chomutovem a o mnoha dalších zajímavých tématech.

Letošní konference je věnována 500. výročí sňatku Šebestiána z Weitmile s Annou Glacovou ze Starého Dvora. Tím byla spojena panství Chomutov a Červeného Hrádku, čímž poprvé došlo ke sjednocení správního území zhruba o velikosti dnešního okresu do jedněch rukou.

Konference Comotovia jsou pořádány od roku 2002, od roku 2005 vždy v dvouletých cyklech. V letech mezi konferenci je vydáván sborník, ve kterém jsou publikovány odborné texty. Sborník Comotovia 2015 vyjde v příštím roce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru