Most - Běhání v prostorách, kde se dříve těžilo uhlí, a zajímavé výhledy na Most a jeho okolí čekají ve středu 28. října od 10.45 hodin na účastníky Běhu kolem mosteckého jezera.

Jezero Most. Foto: Oldřich Hájek

Jde již o pátý ročník akce. „Před pěti lety, kdy už bylo jezero z větší části napuštěné a lokalita jeho okolí mi přišla zajímavá i s myšlenkou na budoucnost, až bude vše hotové. Přál bych si, aby sem jezdili běžci i přespolní, aby se na vlastní oči přesvědčili, že okolí Mostu není jen "měsíční krajina". I přesto, že jezero a jeho okolí je stále v dobývacím prostoru, podařilo se mi díky vstřícnosti a velkorysosti Palivového kombinátu Ústí vyjednat výjimku a uspořádat závod přímo kolem jezera, kam je normálně vstup zakázán. Odměnou pro běžce bude trasa přímo kolem vody v prostorách, kam se dosud podívali jen zaměstnanci Palivového kombinátu," uvedl pro Mostecké listy hlavní organizátor Petr Pabišta.

Informace o běžeckém závodu

  • Kdy: ve středu, 28. října, v 10:45 hod.
  • Kde: sraz je na parkovišti u děkanského kostela
  • Registrace: od 9:45 hod. na místě staru
  • Trasa: kratší trať 4,5 km (muži, ženy, junioři), delší trať 11 km (muži a ženy)
  • Startovné: 30 Kč (v ceně je zahrnut i mini občerstvovací balíček)
  • Kontakt na pořadatele: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru