Klášterec nad Ohří - Výstavu kadaňských výtvarníků, jejichž tvorba se vzájemně doplňuje, můžete navštívit od pátku 30. října od 17 hodin v klášterecké galerii Kryt. Sochy Pavly Kleinhamplové a obrazy Dalibora Vajnara jsou plné ladných linií a zároveň čehosi nadčasového.

Kdo jsem, odkud přichází má životní síla? Co se skrývá za hranicemi běžného vnímání? Oba umělci svým dílem inspirují k hlubšímu pohledu na náš život plný tajemství a možností k sebevyjádření.

Pavla Kleinhamplová pracuje s hořickým pískovcem nebo s opukou z Hředlí u Rakovníka. Její plastiky zaujmou jak tvaroslovím, tak krásou kamene, jehož jemná barevnost a zároveň stálost působí uklidňujícím dojmem. Olejomalby Dalibora Vajnara jsou plné jasných barev, které přitahují divákovu pozornost. Spolu s postavami na nich ztvárněnými se přeneseme do tajuplných vesmírných sfér.

Dalibor Vajnar projevoval svůj zájem o výtvarné umění již v dětství, v Ústí nad Labem vystudoval fakultu užitého umění a designu, obor grafický design. Chová v sobě přání, aby zhlédnutí jeho obrazů znamenalo pro diváky poklidné zastavení ve shonu dnů a aby to vznešené a důstojné, co občas pociťujeme v pozadí svého bytí, v nás povstalo a přineslo lehký úsměv našim srdcím.

Pavla Kleinhamplová vystudovala Obchodní akademii v Karlových Varech, výtvarné tvorbě se věnuje rovněž od dětství. Začínala tvorbou šperků a miniatur. Oba umělci už mají za sebou řadu účastí na společných výstavách u nás i v zahraničí a také samostatné výstavy. Některá z vystavených děl bude možné i zakoupit.

Vernisáž zpěvem a hrou na kytaru doprovodí Michaela Babáčková, která nás svým projevem zaujala již na vernisáži Jiřího Votruby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru