Klášterec nad Ohří - O tom, jak je možné uplatňovat své vlohy i v seniorském věku, může hovořit malířka a herečka Blanka Bohdanová. U příležitosti jejích nedávných 85. narozenin a výstavy, kterou připravuje pro galerii Kryt v Klášterci nad Ohří, jsme se dozvěděli více nejen o její herecké kariéře, ale také o malování.

foto: Vlado Bohdan

 

„Myslím, že jsem prožila plodný herecký život, ale dnes vím, že se výtvarný projev více hodí k mé povaze. Ráda si volím samostatné cíle a za ně zodpovídám. Kromě toho se mi malování stalo důležitou součástí života a tak maluji, jak mi má duše a srdce velí, bez ohledu na to, jaký směr by byl výhodnější,“ říká Blanka Bohdanová. Její obrazy a pastely jsou plné přírodních motivů a je z nich znát láska a pokora, se kterou malířka přistupuje k životu. „Snad s námi tato nádherná planeta neztratí trpělivost. Máme velké štěstí a navíc dar fantazie,“ přibližuje paní Bohdanová své vidění světa. A maluje prostředí, které důvěrně zná, a které osloví duši snad každého z nás.


Na výstavě v klášterecké galerii Kryt bude mít svou premiéru její olejomalba Zvonění, kterou doplní další obrazy a také pastely a grafika. Blanka Bohdanová má přitom za sebou výstavy nejen v Praze a po celé České republice, účastnila se zahraničních výstav ve Španělsku, Řecku, Holandsku, Německu, Brazílii, Itálii, Japonsku a Polsku. Její tvorba totiž mluví jazykem, kterému porozumějí snad všude. Jazykem laskavým a zároveň dobře srozumitelným.


Paní Blanku Bohdanovou, která letos obdržela cenu Thálie za celoživotní herecké mistrovství, můžeme stále vidět i na prknech, která znamenají svět, a to v Činoherním klubu, kde hraje v inscenaci F. Metterera Moje Strašidlo. Léta působila v Národním divadle a všichni ji známez řady televizních her a inscenací.


Výstava její výtvarné tvorby bude v klášterecké galerii Kryt zahájena 4.9.2015 od 17 hodin a potrvá do 28.9.2015. Jednotlivá díla je možné i zakoupit.                                                

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru