Chomutov - První prosincový den bude na náměstí 1. máje v Chomutově čistě v režii Základní umělecké školy T. G. Masaryka v Chomutově. Své hudební i taneční umění předvedou žáci školy od čtyř hodin odpoledne.

Pěvecké oddělení Martiny Hoštové a taneční oddělení Světlany Dundrové​ při nácviku vystoupení. Foto: Martina Hoštová​

Jako první se představí bubenické soubory Oklep a Tamburo. Bubenická skupina Oklep se dala dohromady zhruba před šesti lety, dnes patří mezi republikovou špičku ve svém oboru. Zatímco Oklep tvoří samí chlapci, ve skupině Tamburo jsou jen děvčata. Hrají spolu třetím rokem a sbírají potřebné zkušenosti. Oklep a Tamburo rozezní své bubny v 16 hodin.

O tři čtvrtě hodiny později zaplní jeviště tanečníci spolu se zpěváky umělecké školy. Ti mají v programu několik ukázek z představení Lakomec aneb Vánoční koledy, které uvedou 17. prosince v městském divadle. Ochutnávka z představení zahrnuje tanec i zpěv. "Trénujeme od září, lidé uvidí tanec na vánoční koledy v populárním provedení," uvedla Světlana Dundrová, která mladé tanečníky vede. Hudba k tanci bude reprodukovaná, zpěv se však poline z úst zpěváků třídy Martiny Hoštové. "Koledy v českém i anglickém jazyce zazpívá sedm děvčat ve věku mezi sedmi a třinácti lety," doplnila učitelka.

Velmi příjemný poslech čeká přítomné také od 17.25 hodin. Dvojice chlapce a děvčete z akustického projektu Sun základní umělecké školy zahraje na kytaru a zpěvem obohatí známé rockové písně. Ty však převedené do akustického provedení dostávají nový rozměr. Lidé uslyší například písně Jon Bon Joviho, Guns and Roses a další.

Více informací o programu Chomutovských Vánoc na webu www.echomutov.cz/vanoce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru