Na farmářských trzích se na náměstí koná Týden chleba
Ilustrační foto
Co se chystá

Chomutov - Světovým dnem chleba byl 16. říujen, a protože chléb je jednou z nejstarších, nejvyráběnějších a nejnakupovanějších potravin již 6 000 let, připravili pro vás organizátoři v rámci Severočeských farmářských trhů několik akcí, které budou zaměřeny na tuto základní potravinu.

Na Severočeských farmářských trzích (SFT) můžete nakoupit všechny základní typy chleba, jako je chléb kváskový pšenično-žitný, stoprocentní žitný či vícezrnný, a mnoho chlebů speciálních, například podmáslový, škvarkový, s uzeným, ořechový a další, a to různých velikostí i tvarů. V současné době na SFT nabízejí své produkty čtyři pekárny. Pekárna PeDu z Dubí, Vopek – pekárna Povrly, Pekárna Tisá rodiny Španbauerových a Pekárna Branka z Rakovníka.

V Týdnu chleba je připravena unikátní možnost okusit všechny nejúspěšnější chleby od našich pekařů, porovnat jejich chuť, vůni i vzhled a vybrat si, který je pro vás ten pravý.

A protože i pekaři se svými výrobky pyšní a každý z nich považuje svůj chléb za ten úplně nejlepší, jejich spor rozhodne široká veřejnost svým hlasováním. V rámci doprovodné akce SFT – Týdne chleba – ve čtvrtek 19. října v Ústí nad Labem a v sobotu 21. října v Chomutově budete moci jednotlivé chleby ochutnat, dát jim svůj hlas a pomoci určit, který z nich je ten nejlepší, pětihvězdičkový. Soutěž bude probíhat vždy mezi 9. a 11. hodinou nebo do snědení veškerých vzorků.

Vítěz se bude moci honosit označením „nejlepší chléb na Severočeských farmářských trzích“.

V rámci prezentace pekařů pro vás bude připravena i ukázka surovin a pomůcek nezbytných pro výrobu chleba a také základní informace o její technologii.

Týden chleba proběhne:

  • čtvrtek 19. 10. Ústí nad Labem, Mírové nám., 9-15 hod.
  • sobota 21. 10. Chomutov, Nám. 1. máje, 8-12 hod.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru