Kapři, líni, amurové. Sezónu na Červeném Hrádku zakončí výlov zámeckého rybníka
VÝLOV ZÁMECKÉHO RYBNÍKA. FOTO: RYBÁŘSTVÍ ŠKUTA
Co se chystá

Červený Hrádek – Na zámku Červený Hrádek v Jirkově zakončí letošní sezónu výlovem zdejšího rybníka. Bude to teprve druhý veřejný výlov zámeckého rybníka, jde však o začínající tradici.

„V sudé roky budeme uzavírat kulturní sezonu s rytířským programem, v liché roky s rybáři,“ potvrzuje Bedřich Fryč, ředitel pořádajícího KVIZu. S výlovem se začne v osm ráno, živé ryby se budou prodávat od desíti do dvou hodin. „Přímo ze zámeckého rybníka budou kapři, líni a amurové,“ upřesňuje Pavel Škuta, který má rybník v nájmu. Odhaduje, že jich bude 800 až 1200 kilogramů. Kromě těchto ryb budou k zakoupení také pstruzi, jeseteři či siveni.

2010vylovrybnikkapela

Brass Band Rakovník. Zdroj: město Jirkov

Pohodovou sobotní atmosféru doplní živá hudba. Dopoledne zahraje přímo na spodním parkovišti Brass Band z Rakovníka, odpoledne mohou návštěvníci posedět u bluegrassových skladeb v podání plzeňské kapely COP.

Součástí dne bude také otevření nové výstavy Stroj času, která bude určená především pro školní kolektivy. Jedná se o interaktivní „výlet“ do pravěku a středověku. Na zámku bude výstava až do února příštího roku.

PROGRAM VÝLOVU RYBNÍKA

7,30                 zahájení výlovu zámeckého rybníka
10,00 -14,00     prodej živých ryb
9,30 - 11,30      koncert Brass Band Rakovník
12,30               COP Bluegrass Plzeň
13,00               zahájení interaktivní výstavy Stroj času (zámek)

- občerstvení, prodej rybích specialit

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru