Kulturní centrum v Klášterci nad Ohří zvítězilo v soutěži Komunální projekt roku 2022
Foto: Město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Kulturní centrum v Klášterci nad Ohří se stalo Komunálním projektem roku 2022. Zvítězilo v letošním velmi silném ročníku tradiční soutěže, do kterého se přihlásilo 88 projektů z měst a obcí z celé České republiky. Nositelem projektu Kulturního centra Klášterec nad Ohří je starosta města Štefan Drozd.

Výsledky zazněly v pražském Obecním domě pod záštitou a za účasti místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše.

Soutěž Komunální projekt roku 2022 se koná od roku 2015. Má devět kategorií podle toho, jak fungují a co mají na starosti jednotlivé městské a obecní samosprávy. Jedná se o kategorie Sociální projekt roku, Děti a rodiče, Veřejná zeleň, Kulturní a vzdělávací činnost, Odpadové hospodářství, Utváření veřejného prostoru, Chytrá obec, Ekologický projekt roku a Trvale udržitelný projekt roku. S vítězstvím v každé kategorii i celkovým prvenstvím je spojena finanční odměna 20 tisíc a 30 tisíc Kč. Nejvíc přihlášek, a to 26, letos přišlo v kategorii Utváření veřejného prostoru. Uděluje se také Cena ministra pro místní rozvoj.

Multifunkční centrum pro všechny generace návštěvníků

Kulturní centrum v Klášterci nad Ohří vzniklo modernizací a dostavbou původního kulturního domu. Nové energeticky úsporné kulturní centrum je středisko setkávání obyvatel i návštěvníků napříč generacemi. Kulturní dům i knihovnu využívají studenti gymnázia, slouží jako zázemí seniorským spolkům a spolkům osob postižených civilizačními chorobami, ochotníkům či hudebníkům. Místo zde našlo i knihkupectví a gastro s dětskou hernou. Vznikly prostory pro workshopy, veřejná setkání či konference.

Soutěž Komunální projekt roku vyhlašuje vydavatelství ProfiPress a časopis Moderní obec ve spolupráci s Výborem pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu, Výborem pro veřejnou správu a regionální rozvoj Poslanecké sněmovny, Svazem měst a obcí a Sdružením místních samospráv. Partnery ročníku 2022 jsou Hasičská vzájemná pojišťovna, Národní rozvojová banka a Československá obchodní banka. Partnery mají i jednotlivé kategorie akce a také celkový vítěz soutěže.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru