Chomutovští lupiči se vraceli na místa činu opakovaně. V restauracích kradli jídlo i hotovost
Ilustrační foto CC0
Chomutov

Chomutov - Dva muži z Chomutova mají na svědomí ve městě několik vloupání. Pachatelé ve věku 30 a 50 let se zaměřovali na provozovny občerstvení. Svými loupežemi způsobili škodu přes 30 tisíc korun.

K prvnímu vloupání došlo v objektu občerstvení v ulici Přemyslova ve druhé polovině srpna. Starší z mužů tam měl odcizit finanční hotovost, několik litrů oleje, klobásy, kuřecí stripsy, hranolky apod. Když viděl, že mu krádež vyšla, na místo se za pár dní vrátil a odnést si měl opět různé potraviny. Celkově tak měl způsobit škodu přes sedm tisíc korun.

Dalších vloupání se měli dotyční podle kriminalistů dopouštět společnými silami. Koncem srpna měl mladší z nich vlézt v noci do prostoru provozovny v ulici Mostecká a sebrat tam dva tisíce korun v hotovosti a vysílačky. Jeho známý na něj mezitím čekal venku. Ještě tu noc se na místo oba vrátili pro tablet a různý alkohol. Tyto věci měl mladší muž svému známému podávat oknem. Krádeží zmíněných věcí vznikla majiteli škoda ve výši 14 tisíc korun, další 5titisícová škoda vznikla v důsledku násilného vniknutí do objektu.

Ani následující krádež na sebe nenechala dlouho čekat. Již o dva dny později si dotyční vybrali jednu z provozoven v areálu Kamencového jezera. Pachatelé společně odcizili z objektu občerstvení například několik kilogramů kuřecích stripsů, několik krabic s pizzou, smažené sýry a další potraviny v celkové hodnotě bezmála pět tisíc korun.

Oba muži tedy v důsledku zmíněných vloupání nyní čelí trestnímu stíhání. V případě odsouzení jim za krádež vzhledem k jejich trestní minulosti hrozí až tříleté odnětí svobody. Staršího z obviněných, který je navíc kvůli předchozí majetkové trestné činnosti v současné době v takzvané „podmínce“, stíhají kriminalisté vazebně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru