Foto: Ústecký kraj
Chomutov

Ústecký kraj – Pro oblast cestovního ruchu v Ústeckém kraji, konkrétně pro nabídku turistické dopravy přichází významná dobrá zpráva. Správa železnic pracuje na zprovoznění úseku Kozí dráhy z Telnice do Krupky. Nyní finalizuje zadávací dokumentaci a připravuje vypsání výběrového řízení na stavební práce v tomto více jak devítikilometrovém úseku. Předpoklad je, že práce by měly být hotové ve třetím čtvrtletí.

„Jsem velmi rád, že Správa železnic přistupuje k další etapě obnovy Kozí dráhy, je to správný krok k podpoře cestovního ruchu. Ústecký kraj má již objednanou přepravu, dopravce tak může okamžitě po dokončení prací znovuobnovit provoz i v tomto novém úseku. Kozí dráha tak může ještě letos jezdit z Děčína až do Krupky,“ říká radní Ústeckého kraje Jan Růžička.

Jak doplnil místostarosta Krupky Rostislav Kadlec, nově stanice Unčín přiblíží cestující k hradu Kyšperk, stanice Bohosudov - zastávka poskytne napojení na lanovou dráhu na Komáří vížku a stanice Krupka město bude novou možností, jak navštívit památkovou zónu, hrad Krupka, naučnou stezku Po stopách horníků, hornickou kulturní krajinu i štolu Starý Martin, která je součástí světového dědictví UNESCO.

Turistická linka je v provozu o víkendech a státních svátcích od konce března do začátku listopadu.

V současné době se také pracuje na cyklostezce, která povede podél Kozí dráhy. Kvůli nutné kooperaci a shodě mnoha měst a obcí, vlastnickým právům a pro nutnost zpracování investičního záměru a potřeby získání dotace je odhad dokončení až za několik let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru