Unavená bloudící rodina v krušnohorských lesích nad Chomutovem volala o pomoc. Pomohlo jim nalezení bodu záchrany
Bod záchrany. Ilustrační foto: HZS ČR
Chomutov

Krušné hory - Čtveřice turistů v sobotu bloudila krušnohorskými lesy na pomezí Chomutovska a Mostecka. Nakonec si museli zavolat o pomoc. Pomohl jim takzvaný "bod záchrany".

O případu informuje Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje. "Operační středisko v Ústí nad Labem obdrželo žádost o pomoc od čtyř bloudících unavených turistů v oblasti Hory Svaté Kateřiny. Díky nalezení bodu záchrany, a tím upřesnění polohy, byla vyslána místní dobrovolná jednotka, která rodinu naložila a přepravila ji k jejich vozu," informují hasiči.

Bod záchrany je místo v horách, lesích či jiných neobydlených oblastech označené tabulkou s unikátním kódem usnadňujícím lokalizaci v případě potřeby záchrany turisty, výskytu požáru nebo při jiné mimořádné události. Tabulka dále obsahuje telefonní čísla na tísňové linky, některé také obsahují zeměpisné souřadnice daného bodu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru