Zloděj kuchař. V domě, kam se vloupal, nechal po sobě kaši, řízky a v lednici hrnec s gulášem
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Vloupání do několika objektů v obcích na Kadaňsku má mít podle zjištění policistů na svědomí 40letý muž z Chomutovska. Ten měl v průběhu několika jarních týdnů „navštěvovat“ různé objekty ve dvou obcích nedaleko Kadaně.

Jednalo se o chatky, karavany, dům a dokonce i vepřín. Účel byl jediný, nalézt něco k snědku a pití a případně i přenocovat. Dotyčný se měl do objektů vloupat za pomoci násilí, čímž majitelům způsobil v součtu více než sedmitisícovou škodu na poničených dveřích, oknech apod. Naproti tomu škoda způsobená odcizením dosáhla celkově pouhých 660 korun. Ne vždy měl totiž dotyčný štěstí.

"Dvě z chatek pouze prohledal, a protože ho nic nezaujalo, odešel s prázdnou. Jinde měl třeba vypít pouze limonádu nebo zkonzumovat potraviny z lednice. Naopak v domě, kam měl vniknout přes garáž, měl nějakou dobu setrvat a dokonce si zde i vařil. Majitelé tam po nezvaném hostu v kuchyni nalezli uvařenou kaši, usmažené řízky a zbytek pudingu. V lednici pak objevili dokonce hrnec s gulášem," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská. 

Suroviny si do domu muž přinesl zřejmě sám a majitelům pouze vypil láhev sektu. Podle nich měl také použít teplomety, které byly po jejich příchodu zapnuté a z ložnice do obýváku si přenést televizi. V posledním případě, k němuž došlo v červnu, měl dotyčný vniknout do vepřína, kde si v šatně uvařil kávu.

Nakonec však spadla klec, policisté totožnost podezřelého zjistili a na základě souhlasu státního zástupce ho také zadrželi. "Podezřelý se ke všem „vloupačkám“ doznal a byl obviněn ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. V případě uznání viny ho soud může poslat až na tři roky za mříže," dodává Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru