Smutek v Klášterci. Zemřel známý umělec, kovář a patriot města Karel Meloun
Zemřel Karel Meloun. Foto zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Z radnice v Klášterci nad Ohří přišla dnes smutná zpráva. V sobotu 25. června 2022 zemřel klášterecký rodák a patriot, známý umělec a kovář, pan Karel Meloun.

Jak řekl v rozhovoru pro Klášterecké noviny v roce 2019 „Prožil jsem tu 70 let života. Narodil jsem se 8. března 1950 v Klášterci na kanapi v kuchyni v domě čp. 198, kam přijela porodní bába, paní Valentová, na motocyklu značky BMW s lodičkou. Jsem tedy skutečně klášterecký rodák. Toto město a jeho okolí je pro mne místem, jehož genius loci mne uchvacuje.“

Stopy jeho práce můžeme najít po celém městě, ať už se jedná o budovy radnice, zámku či obou kostelů, v lázních záklopy obou pramenů, včetně stavby studní, hrající fontána, bronzová socha Klášterecká Moudrá a samozřejmě socha na náměstí – Pocta kláštereckým Brokoffům. Dále zlacené atributy na sloupu Nejsvětější Trojice na náměstí či pomník obětem válek a násilí na hřbitově.

Jeho posledním dílem je Klášterecká Madona s Ježíškem z Agary a Ciboušova v Kostelní ulici č. p. 68, kam se i vy můžete přijít pomodlit a zapálit svíčku na jeho památku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru