Závěrečné učňovské zkoušky neprobíhají jen ve školách, absolvují je i odsouzení ze Všehrd
2x foto zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Koncem minulého týdne začaly na školském vzdělávacím středisku Věznice Všehrdy závěrečné učňovské zkoušky oboru Dřevařská výroba.

Žáci zde poprvé dělali písemné zkoušky elektronicky, pomocí počítačů (databáze otázek), kdy každý žák obdržel kód ke spuštění své písemné zkoušky a počítač poté sám vygeneroval pro každého žáka individuální zadání a otázky. Nutno poznamenat, že některým žákům dělala tato forma zkoušky drobné problémy, ale nakonec všichni první zkouškou úspěšně prošli.

Studující ještě čeká v tomto týdnu praktická část, kdy budou vyrábět dřevěnou stoličku ze smrkového masivu. Poslední a nejtěžší zkouškou bude samozřejmě ta závěrečná ústní, která se koná komisionálně dne 24. června. "Doufejme, že naši žáci prodají své znalosti a dovednosti a přetaví je v tolik očekávaný výuční list. V posledním červnovém týdnu budou žáci slavnostně vyřazeni ze školy a budou jim předány zmíněné výuční listy a závěrečná vysvědčení, a to za účasti vedení věznice a všech učitelů," uvedl vedoucí školského vzdělávacího střediska Libor Řezníček.

1406zkousky2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru