„Takhle žít nikdo nechce.“ Protidrogový vlak zaujal v Jirkově už potřetí
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Odstrašující příběh varující před zhoubnou závislostí vidělo v Protidrogovém vlaku, který 2. června zastavil v Jirkově, 277 žáků vyšších ročníků základních škol, městského gymnázia a SŠ TGA. Odpoledne byly vagony otevřeny veřejnosti.

REVOLUTION TRAIN je preventivní projekt založený na smyslovém prožitku a interaktivitě. Cílem vlakového programu je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů efektivně zapůsobit na návštěvníka, na jeho pohled na legální i nelegální drogy, závislosti a inspirovat jej k pozitivním životním volbám. Děti a jejich učitelé si prošly šest interaktivních vagonů, vybavených kinosály, výstavami a názornými ukázkami. Návštěvníci se „zúčastnili“ dopravní nehody v opilosti a pod vlivem omamných látek, policejního výslechu, žití v drogovém squatu i žaláři i party na baru.

„Příběh nás vtáhl, cesta jednotlivými vagóny byla pestrá, čas uplynul strašně rychle. Děti se dozvěděly nové informace, a hlavně si tak trochu prožily příběh party mladých lidí, kteří díky droze prošli různými zkouškami, často bohužel se špatným koncem,“ popisuje návštěvu jedna z učitelek.

„Fakt mě bavilo, že se ten příběh skutečně stal a člověk viděl, kolik lidí a jak moc to zasáhlo. Třeba ta autonehoda byla opravdu strašná. A ten život Petry a Marcela. To prostě nechce nikdo, takhle bydlet nebo žít,“ popisuje své zážitky jedna z účastnic.

Příběh z Protidrogového vlaku oslovil mladé lidi v Jirkově už potřetí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru