Muži vykradli na myčce v Chomutově mincovník! V drobných sebrali několik tisíc, škoda je ještě vyšší
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Ve vazební věznici budou na výsledek vyšetřování čekat dva muži z Chomutovska, kteří mají mít podle zjištění policistů na svědomí několik trestných činů.

O mladšího z nich (29 let) se policisté začali zajímat v souvislosti s možnou distribucí drog. Kriminalisté totiž operativní činností v souvislosti s jiným případem zjistili, že dotyčný měl více než rok na Chomutovsku distribuovat pervitin. Jednalo se o stovky případů prodeje této drogy jejím uživatelům, kterým si měl přijít na desítky tisíc korun. Kromě toho má mít však na svědomí i majetkovou trestnou činnost.

Koncem března v průběhu noci původně neznámí pachatelé vnikli v Chomutově do areálu myčky a násilím se vloupali do průmyslového vysavače. Z jeho mincovníku odcizili trezorek a několik tisíc korun v drobných. Poškozením vysavače pak způsobili téměř padesátitisícovou škodu. "Díky vyhodnocení zajištěných stop a provedenému šetření policisté ustanovili dva podezřelé, kteří se krádeže měli dopustit společně. Kromě již zmíněného je dalším z nich 34letý muž. Ten se měl podle zjištění policistů dopustit ještě další krádeže, ke které došlo v průmyslovém areálu v Chomutově v průběhu jednoho květnového víkendu," uvádí policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Společníka mu měl tentokrát dělat 24letý Chomutovan, který s ním měl vniknout do objektu kantýny. Tam se měli násilím vloupat do potravinového automatu a odcizit z něho peníze. Poškozením automatu vznikla škoda předběžně odhadnutá na 50 tisíc korun.

Na základě výsledků šetření policejní komisař zahájil trestní stíhání všech tří podezřelých, kteří tak nyní čelí obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. "První z nich byl mimo to obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. S ohledem na další majetkovou trestnou činnost z posledních měsíců, ze které jsou dva z mužů obviněni, podal vyšetřovatel podnět k jejich vzetí do vazby. Na jeho základě soud rozhodl o umístění do vazební věznice," dodává policejní mluvčí.

Devětadvacetiletý muž by v případě odsouzení za mřížemi mohl strávit až pět let, zbylým dvěma obviněným hrozí dvouleté tresty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru