Kriminalisté objasnili sérii krádeží na Chomutovsku! Na svědomí je má třicetiletý recidivista z Chomutova
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Od začátku tohoto roku přijali policisté několik oznámení o vloupáních do různých objektů v okrese Chomutov. Cílem původně neznámého pachatele byly zejména rozestavěné rodinné domy a stavební buňky v obcích na Chomutovsku, z nichž dotyčný bral, co se dalo.

Většinou násilím překonal zajištění daného objektu, vnikl dovnitř a tam pak odcizil různé nářadí, přístroje (elektrocentrály, vibrační desky, pily apod.) stavební materiál, kabely, přímotopy a další věci. Z komunikace před jedním z domů ukradl i plastovou nádrž na vodu o objemu tisíc litrů. Na jedné ze stavebních parcel se pokoušel vniknout do nádrží dvou zaparkovaných nákladních vozidel, čímž poškodil jejich zámky. U odstaveného bagru se mu do nádrže dostat podařilo a odcizil z ní 100 litrů motorové nafty.

Kromě těchto vloupání zaevidovali policisté v dubnu pokus o krádež a také krádež nafty z buldozerů odstavených v bývalém dobývacím prostoru uhlí v okrese Chomutov. "V prvním případě pachatel násilím vnikl do kabiny buldozeru, který nastartoval, zvedl radlici a couvl o jeden metr. Poté odstranil zámek palivové nádrže, ale naftu nakonec neodcizil. Poškozením buldozeru však způsobil více než 30tisícovou škodu. O pár dní později z nádrže jiného buldozeru odcizil více než 150 litrů motorové nafty. Ve stejné době tehdy neznámý pachatel na sídlišti v Chomutově vnikl do odstaveného osobního vozidla, se kterým odjel," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

Policisté ve snaze objasnit popsané případy postupně získali množství poznatků, díky nimž zjistili, že krádeže spolu budou souviset a zřejmě je má na svědomí jedna osoba. Vyhodnocení zajištěných důkazů a informací dovedlo kriminalisty k osobě podezřelého muže. Zadrželi ho a v místě, kde přebýval, zajistili část odcizených věcí. Ty pak vrátili jejich majitelům.

"Třicetiletý recidivista z Chomutova se ke krádežím doznal a uvedl, že část lupu již rozprodal. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena nejméně na 177 tisíc korun. Vyšetřovatel muži sdělil obvinění z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného užívání cizí věci. Soud ho v případě uznání viny může poslat za mříže až na pět let," dodala Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru