Lidé mají enormní zájem o uhlí vhodné pro domácnosti
Těžební velkostroj. Ilustrační foto
Chomutov

Mostecko - V reakci na současnou situaci na trhu s energiemi a ohlášeným zdražováním elektřiny zaznamenala energetická skupina Sev.en Energy zvýšený zájem o hnědé uhlí vhodné pro vytápění například rodinných domů.

„V současné době evidujeme enormní zájem o uhlí vhodné pro domácnosti,“ potvrzuje pro náš on-line server mluvčí Eva Maříková. Zásobu uhlí mají těžaři zatím dostatečnou. „Předpokládáme ale, že zájem o uhlí bude ještě vyšší. Zvýšený zájem o uhlí jsme zaznamenali už v předchozích měsících a tomuto trendu jsme také přizpůsobili intenzitu těžby,“ dodává Eva Maříková.

Ceny uhlí pro letošní rok zůstaly bez úprav. „A zatím se k tomu ani nepřipravujeme,“ dodala mluvčí.

Uhlí dodávají těžaři z mosteckých lomů do uhelných skladů prodejců, kde si ho také mohou maloodběratelé objednat. Například hnědé uhlí ve velikosti ořech 2 lze pořídit v cenách přibližně od 3100 – 3500 korun za tunu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru