Řidiči měli na silnicích opět problémy, policisté vybrali na pokutách skoro dvě stě tisíc
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - První dva dny minulého týdne se policisté v Ústeckém kraji zaměřili na dodržování rychlostních limitů. Při dopravně bezpečnostní akci zkontrolovali 443 vozidel a zjistili celkem 272 dopravních přestupků.

Řidiči za tyto přestupky na místě zaplatili 240 pokut v celkové výši 193 400 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 32 závažnějších přestupků.

"Překročení nejvyšší povolené rychlosti policisté řešili ve 211 případech, kromě toho zaznamenali ale i další přestupky. V 8 případech policisté pokutovali držení telefonu nebo jiného hovorového nebo záznamového zařízení, nepoužití bezpečnostních pásů zjistili policisté v 7 případech a požití alkoholických nápojů řidiči v 1 případě. Bez řidičského oprávnění usedl za volant 1 řidič. Hlídky také zastavily 6 vozidel v nevyhovujícím technickém stavu a 1 vozidlo bez dálniční známky," vyčetla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru