Majitelé odstavených aut či vraků v Jirkově by měli zpozornět! Úřady už konají...
Vrak šedého renaultu bez kol, dlouhodobě odstavený na obchvatové komunikaci. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Strážníci objevili a nahlásili další dlouhodobě odstavená auta, která vykazují znaky vraku, nebo mají propadlou technickou prohlídku. Taková vozidla nemají na silnicích co dělat a ještě zabírají parkovací místa.

Městská policie sice nemá oprávnění je odtáhnout, ale umisťuje na ně upozornění, aby je uživatelé odstranili. Když to vlastníci sami neudělají, strážníci jejich auto nahlásí majiteli komunikace (zpravidla je jím město Jirkov). Ten může po splnění dalších úkonů vůz ze silnice odklidit.

Podle silničního zákona je odstavení vozidla na pozemní komunikaci přestupek a jeho majiteli za to hrozí pokuta až 300 tisíc korun. Pokutu nemohou uložit strážníci, ale odbor chomutovského magistrátu, jakožto správní orgán, kterému se případ taktéž „dostává na stůl“.

Město obeslalo vlastníky všech nahlášených vozů, aby v zákonné lhůtě 2 měsíců odstranili důvod, který brání jejich provozu. Po vypršení této lhůty město nechá jejich auta odtáhnout. Když si je majitelé do 3 měsíců nevyzvednou v areálu Krušnohorských služeb a nezaplatí za odtah, půjdou tato vozidla do veřejné dražby. Veškeré náklady, které provozovatel vozu městu neuhradí, jsou právně vymahatelné příslušnými orgány včetně exekutorského úřadu.

Pokud jde o vrak, je postup při jeho odstraňování podobný. V tomto případě radnice zahájí správní řízení a v něm provozovateli uloží povinnost vůz do 2 měsíců z městské silnice odklidit. Když to dotyčný neudělá, město nechá vrak zlikvidovat. Provinilec pak musí všechny vzniklé náklady zaplatit.

Jedním z takových vozů je vrak šedého renaultu bez kol, dlouhodobě odstavený na obchvatové komunikaci. Dalšími odstavenými auty, která strážníci v minulých dnech nahlásili, jsou stříbrný ford v ulici U Sauny, bílá dodávka mercedes v Žižkově ulici, modrá mazda a zelený renault v Telšském údolí, stříbrný ford v ulici Dr. Vrbenského, modrá škodovka v ulici 5. května, červený peugeot v ulici K. Popelky a další v ulici B. Němcové.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru