OBRAZEM: Takto dopadl mostecký Prior. Vlastník se o svůj majetek nestará, říká primátor
Smutný pohled do mosteckého Prioru. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Most – V mosteckém Prioru v polovině září 2021 převažují zcela holé prostory. Přitom jde o obchodní dům v lukrativní části města Mostu. Stejně jako stavba ale chátrá i okolí. Město Most by přitom rádo tuto část zvelebilo a dalo jí podobu hodnou 21. století. Jednání s majitelem objektu jsou ale složitá.

„Město jednalo a stále jedná s představiteli společnosti le cygne sportif, která formálně vlastní Priory. Ta jednání jsou velmi komplikovaná. Komunikace je tristní. Le cygne sportif se o tento svůj majetek nestará,“ říká primátor Mostu Jan Paparega.

Firma na svém webu píše, že objekt je v dobrém stavu a nabízí k pronájmu řadu obchodních prostor. Naposledy odešla drogerie, která byla na místě bývalého McDonaldu. Na chvilku obchodní dům ožil, když do něj na jaře přišli filmaři. Lákavě vypadající kulisy ale brzy rozebrali. Prior je nyní v podstatě ostudou centra Mostu a nevypadá to na nějakou brzkou změnu. „Je mi z toho smutno,“ říká Jan Paparega. A dodává: „Pokud by cena byla příznivá, tak jsme se bavili o tom, že bychom se snažili Prior odkoupit a ucelit celé centrum města. Mohli bychom ho předělat tak, aby to bylo poplatné době a nevypadalo to jako nyní.“

Prior totiž není jen samotná budova, ale patří k němu také rozbité prostranství před ním či velké parkoviště směrem k poště.

Podívejte se do naší fotogalerie, jak to v mosteckém Prioru aktuálně vypadá.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru