Začalo sekání trávy podél silnic. Zbytečně neriskujte předjížděním traktorů, prosí řidiče silničáři
Foto zdroj: ŘSD Ústecký kraj
Chomutov

Ústecký kraj - Do sekání trávy se v těchto dnech pustili silničáři v rámci Ústeckého kraje, Ředitelství silnic a dálnic proto řidiče prosí o zvýšenou opatrnost, na práce u silnice upozorňuje světelná šipka.

Aktuálně probíhá intenzivní seč na silnici I/13 na Chomutovsku, na silnici I/27 v okrese Louny a na Mostecku podél silnic I/13, I/15 a I/27. "Za sezonu posekáme velkoplošnou intenzivní sečí bezmála 2,5 milionu metrů čtverečních, a to hned čtyřikrát do roka. Dalších 224 tis. m2 se dočišťují ručně křovinořezy. Neposledních 200 tisíce m2 tvoří dělící pásy," informuje ŘSD.

Do terénu vyjíždějí traktory se sekacími rameny, sekačky a křovinořezy. Nejprve probíhá sečení trávy na krajnicích a přilehlých svazích silničních příkopů, poté se tráva dočišťuje ručně křovinořezy. Podle příkopu jedou za sebou jeden až dva traktory se směrovou světelnou šipkou.

Rychlost sečení závisí na náročnosti terénu, v průměru je možné posekat za den i 10 kilometrů. Traktoristé ale musí být při práci obezřetní kvůli odhozeným věcem v příkopech. Silničáři před sečí sice místa důkladně vyčistili, ale při případném nárazu hrozí poškození sekacích ramen. Stejně tak důležité je, aby řidiči přizpůsobili rychlost a při předjíždění traktorů zbytečně neriskovali.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru