Nezkusil na vás něco chlípný fotograf? Policisté hledají další poškozené ženy
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

ČR - Pražští kriminalisté v souvislosti s vyšetřováním sexuálně motivované trestné činnosti pátrají po ženách, které se mohly stát poškozenými či svědkyněmi trestného činu znásilnění. Těchto poškozených by mohly být desítky, a to z celé České republiky.

„Podle zjištění kriminalistů měl muž nabízet své fotografické služby v Praze 4 na Opatově ve svém bytě, který měl provizorně vybavený fotografickým plátnem a nabízel dospívajícím dívkám a mladým ženám pořízení profesionálních fotografií. Po příchodu do bytu je uvedl do stavu, ve kterém byla snížena jejich uvážlivost a schopnost odporu,“ uvádí mluvčí policistů Jan Daněk. Policie záměrně neuvádí, jakým způsobem tak činil, protože je to důležitá věc pro vyšetřování a kriminalisté potřebují tuto informaci získat od případných dalších poškozených.

„Této situace pak zneužil k dívkami nechtěnému sexuálně motivovanému jednání. Skutečností, která charakterizuje čin v současnosti již obviněného muže, je nabídka focení v mléčné nebo také barevné vaně,“ dodává mluvčí Policie ČR.

V tuto chvíli kriminalisté evidují tři poškozené ženy, ale předpokládají, že jich můžou být desítky, a to z celé České republiky. „Proto se touto cestou obracíme na další možné poškozené, aby se nám ozvaly, jestliže byly znásilněny fotografem z Prahy 4. Zároveň ubezpečujeme, že pokud se rozhodnou věc ohlásit, dostane se jim citlivého a profesionálního přístupu. Oznámení o tom, že se konkrétní žena stala obětí takovéhoto sexuálně motivovaného deliktu lze učinit buď přímo vyšetřovatelce na telefonním čísle 606 826 896, nebo na linku 158,“ uvedl Jan Daněk.

Případ je vyšetřován pro trestný čin znásilnění, kdy pachateli v případě odsouzení hrozí trest až 10 let odnětí svobody. Stíhání sedmatřicetiletého muže je vedeno na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru