PES v kraji zfialověl! Které okresy jsou v nejhorším stupni a kde ještě není tak zle?
Ilustrační foto, zdroj: Armáda ČR
Chomutov

Ústecký kraj - V Ústeckém kraji přibylo za neděli 190 pozitivně testovaných osob na koronavirus. To je o 27 případů více než před týdnem. Údaje vycházejí ze statistik zveřejněných na webu Ministerstva zdravotnictví. Jaký je aktuální stupeň pohotovosti, neboli v jakém stupni PSA se nyní nacházejí jednotlivé okresy?

Podle protiepidemického systému ČR (PES) je Ústecký kraj k datu 21. prosince hodnocen číslem 81. Je tedy v pátém fialovém stupni rizika.

Index rizikovosti v jednotlivých okresech Ústeckého kraje

Protiepidemický systém přiřazuje aktuálně Chomutovsku index s 63 body. To znamená, že okres spadá do červeného, tedy čtvrtého stupně z pěti. Mostecko je nyní rovněž ve čtvrtém stupni se 74 body.

O něco hůře je na tom Teplicko, Děčínsko a Lounsko. Tyto tři okresy se shodným indexem 76 už patří do nejvyššího fialového stupně. Rovněž Ústecko s 81 body spadá do pátého stupně. Nejvyšší index rizikovosti je aktuálně na Litoměřicku (86 bodů).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru