ČR - V sobotu 21. listopadu 2020 se uskuteční tradiční Sbírka potravin. Od 8:00 do 18:00 budete moci věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží ve vybrané síti prodejen a obchodních řetězců po celé České republice. Již nyní je však po dobu 14 dnů možné darovat potraviny a drogerii i prostřednictvím on-line služeb TESCO a Rohlík.

Sbírka je organizována ve všech krajích regionálními potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco a Rohlik.cz. Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech. Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana a Evropskou federací potravinových bank.

Organizátoři akce se snaží akcí upozornit na to, že v současné době je mezi námi obrovské množství rodin s dětmi, ale i seniorů, kteří se dostali, ne vlastní vinou, do existenčních problémů a mnozí z nich nemají peníze ani na jídlo. Zásoby potravinových bank jsou minimální a tato sbírka je velkou příležitostí, jak těmto lidem pomoct.

Jak mohu pomoci?

Navštivte nejbližší obchod zapojený do Sbírky potravin, podpořit můžete také online přes Rohlik.cz nebo iTesco. Ke svému nákupu přihoďte trvanlivou potravinu nebo drogerii. Za pokladnami darujte potraviny dobrovolníkům, poznáte je snadno podle zelené zástěry s logem sbírky.

Vybrané potraviny budou převezeny do nejbližší potravinové banky, kde se roztřídí, zkontrolují a připraví pro odběratelské neziskové organizace. Potravinová banka potom předá potraviny odběratelským neziskovým organizacím.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru