Celníci objevili v kontejneru z Číny padělky hraček. Měly skončit na českém trhu
Foto: Celní správa ČR
Chomutov

​Ústí nad Labem - Téměř čtrnáct set kusů padělků hraček se podařilo objevit ústeckým celníkům při důkladné kontrole kontejneru zaslaného z Číny.

Při fyzické kontrole celého nákladu celníci odhalili v útrobách kontejneru mezi 387 krabicemi deklarovaných hraček z plastů (autíčka, panenky, kočárky, dinosauři) i 13 kartónů s hračkami, u kterých vzniklo důvodné podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

1611padelkykz2

Foto: Celní správa ČR

Konkrétně se jednalo 1 296 kusů panenek zn. MQXIO girlz a 80 kusů modelů aut na dálkové ovládání zn. LAND ROVER DEFENDER. Předběžná hodnota těchto falzifikátů vyčíslená v ceně originálních výrobků byla stanovena na téměř půl milionu korun.

1611padelkykz3

Foto: Celní správa ČR

Celníci oslovili zástupce majitelů dotčených ochranných známek a sdělili jim své podezření, že by se mohlo jednat o neoriginální výrobky. Znalci jejich názor potvrdili.

1611padelkykz4

Foto: Celní správa ČR

Zajištěné padělky hraček zůstanou pod celním dohledem do doby, než budou zničeny. Příjemcem zboží byla pražská společnost, plagiáty tak měly s největší pravděpodobností skončit na tuzemském trhu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru