Celníci vycvičí psy na vyhledávání onemocnění covid-19. Pomáhat budou třeba na letišti
Foto: Celní správa ČR
Chomutov

ČR - ​​V reakci na aktuální situaci ve světě, kde se šíří koronavirus SARS-CoV-2, zařadila kynologie Celní správy České republiky mezi své tradiční kategorie vyhledávání zájmových komodit pomocí služebních psů nově také kategorii na vyhledávání onemocnění COVID-19 u lidí.

Celníci na tiskovém brífinku představili veřejnosti služební psy a jejich psovody. Předvedli ochranné a výcvikové pomůcky, které budou použity při tréninku, či ukázku poslušnosti služebního psa, která je nezbytná, pokud je čtyřnohý parťák v kontaktu s lidmi. Výcvik bude probíhat do konce roku, od Nového budou psí svěřenci prověřovat své schopnosti v terénu.

1111peskz1

Foto: Celní správa ČR

Vedle výcviku celní správa bude tvořit nastavení výkonu služby psů na mezinárodním Letišti Václava Havla, který bude navazovat na další přijatá opatření orgánů hygieny. Celní správou vycvičení psi mohou být v budoucnu využiti i v domech sociální péče.

1111peskz3

Foto: Celní správa ČR

Čeští celníci spolupracují se svými partnerskými orgány v zahraničí a předávají si vzájemně zkušenosti z oblasti výcviku psů na vyhledávání onemocnění COVID-19.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru