Česká pošta letos zrekonstruuje svoji pobočku na jirkovském náměstí
Hlavní jirkovská pošta sídlí v současné době v nevyhovujících prostorách. Letos ji čeká velká rekonstrukce. Foto MěÚ / Josef Dušek
Chomutov

Jirkov – Zastaralá pobočka České pošty na náměstí v Jirkově projde rozsáhlou rekonstrukcí. Prostory se opraví během letošního roku, do Vánoc by mělo být vše hotovo. O přestavbě pošty informovalo město Jirkov. Na současné prostory  si lidé už delší dobu stěžují, starosta Jirkova kvůli tomu několikrát mluvil dokonce i s ministrem vnitra Milanem Chovancem.

„Naše prostory v Jirkově jsou pro moderní poštovní služby nevyhovující,“ potvrdil tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík. Po rekonstrukci podnik slibuje výrazné změny k lepšímu. „Pošta bude vybavena vyvolávacím systémem nové generace. Vlastní prostředí pošty bude zrekonstruováno v novém designu s dostatečným komfortem a prostorem pro veřejnost včetně bezbariérového přístupu pro imobilní občany,“ vyjmenoval mluvčí. Práce budou probíhat za provozu a do vánočních svátků by chtěla pošta rekonstrukci dokončit.

Vedení města rozhodnutí České pošty vítá. „Lidé si na poštu často stěžovali a měli důvod,“ přitakává starosta Radek Štejnar, který jednal o možném řešení na několika úrovních. Hledaly se nové prostory pro poštu v několika objektech na jirkovském náměstí. Nakonec ale žádný z nich poště nevyhovoval. Když se delší dobu nic nedělo, prosazoval starosta řešení jirkovské pošty také u ministra vnitra, pod kterého státní podnik Česká pošta spadá. Vedení České pošty nakonec rozhodlo, že budovu jirkovské pobočky nechá zrekonstruovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru