Nepijte, jezděte pomalu! Ve středu startuje policejní dopravní akce
Ilustrační foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Od středy 12. dubna až do velikonočního pondělí bude Policie České republiky na celém území realizovat bezpečnostní opatření se zaměřením na bezpečnost osob a majetku a také s ohledem na bezpečnost silničního provozu.

Nad rámec každoroční dopravně bezpečnostní akce, která startuje ve středu, budou policisté s ohledem na vývoj mezinárodní bezpečnostní situace připraveni dohlédnout také na místa, kde se s ohledem na nadcházející svátky bude nacházet větší počet osob. Stranou našeho zájmu tedy nezůstanou velikonoční trhy ani církevní akce pořádané v kostelích a dalších církevních objektech.

„Nad rámec běžného výkonu služby, který odpovídá vyhlášenému prvnímu stupni ohrožení terorismem, se do bezpečnostního opatření každý den zapojí okolo pěti stovek policistů, kteří budou vyčleněni na problematiku ochrany takzvaných měkkých cílů, které vzniknou v souvislosti s velikonočními svátky. Důležité je zdůraznit, že Policie České republiky nechce situaci podcenit i přestože platí, že v současné době nemáme jakékoliv informace, které by svědčily o možném riziku bezprostředně hrozícímu České republice,“ uvedl k tématu policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý, který detaily bezpečnostních opatření rozebere s řediteli krajských ředitelství policie na středeční poradě.

V této souvislosti je zřízena a stále plně funkční infolinka (800 255 255), kterou obsluhují vyškolení policisté, kteří jsou schopni pořadatelům kulturních a společenských akcí poskytnout metodickou pomoc při zajišťování bezpečnosti, případně zprostředkují kontakt s konkrétními policisty, kteří se problematikou v daném teritoriu zabývají.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru