Školní rok začal i ve všehrdské věznici. Do lavic usedly desítky nových „žáků“
Foto zdroj: věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - 1. září byl opět zahájen nový školní rok ve školském vzdělávacím středisku ve Věznici Všehrdy. V letošním roce přijalo školské středisko 66 nových žáků v přijímacím řízení.

Celkový počet žáků se ve škole zastavil na číslovce 109, z čehož je 49 žáků učebních oborů „Truhlář“ a dobíhajícího učebního oboru „Kuchař“. Zbytek, tj. 60 frekventantů nastoupilo do akreditovaných kurzů „Zámečník“ a „Elektrikář“ a dále do neakreditovaných kurzů „FIE“ (Feuerstienova metoda instrumentálního vzdělávání), která je novou progresivní metodou, prosazovanou vedením našeho SOU.

Oproti loňskému roku došlo ke snížení stavu žáků v důsledku reorganizace vzdělávacích aktivit školského střediska. Učební obory „Elektrikář“ a „Kuchař“ budou dále probíhat pouze jako akreditované kurzy a kurzy „Zedník“ a „Malíř“ byly bez náhrady ukončeny. Učitelský sbor se zmenšil o čtyři pedagogické pracovníky na osm pedagogů a asistentku. V budoucnu tedy bude ve Všehrdech pouze jeden nosný učební obor „Truhlář“, který bude transformován na klasický tříletý učební obor.

Popřejme tedy všem pedagogům hodně sil a pevné nervy po celý školní rok a žákům poté trpělivost, dobrý sluch a otevřenou hlavu, aby získané znalosti, vědomosti a dovednosti dokázali později využít v jejich civilním životě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru