VIDEO: Potápěči natočili úchvatné záběry pod hladinou jezera Most
Foto: youtube / Jan Kampo
Chomutov

Most – Od soboty 12. září se otevřelo pro veřejnost jezero Most. Volně přístupná je krajina i voda z k tomu určených míst.

Možnosti vyzkoušet si průzračnost vody hned využili potápěči, kteří natočili následující záběry. Voda v jezeru má být průhledná až do osmi metrů. V lokalitě není možný rybolov, protože zde je řízená osádka dravých ryb, aby se udržela čistota vody. „Viditelnost se pohybovala okolo 5 až 7 metrů. Spousta rostlin a ryb. Viděli jsme nespočet okounků, štik a sumců,“ popisuje Jan Kampo.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=EtOG9IW15A0

Jaký je současný stav u jezera?

Jsou připraveny pláže, mola, parkoviště i dětské hřiště, do konce roku 2020 se bude pracovat na úpravách kolem vody, upraví se pláže a doseje tráva.

V příští sezoně se chystá kompletní zázemí se stánkem rychlého občerstvení, stálým sociálním zařízením, objektem správce a zázemím pro cyklisty a pro vodní sporty.

Lze zde provozovat bezmotorové vodní sporty jako je jachting, veslování, dračí lodě a jiné.

Chystá se projekt kempu včetně potřebného zázemí a projekt vyhlídky na jezero.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru