Chomutované byli opět štědří. I letos je výtěžek Tříkrálové sbírky rekordní!
Počítání vybraných peněz z Tříkrálové sbírky. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Každým rokem se v Tříkrálové sbírce vybere více peněz než předchozí rok. Letos lidé přispěli o necelých šestadvacet tisíc korun více než v roce 2019.

Do kasiček koledníků lidé celkem vhodili 158 555 korun. Sbírka se konala v Chomutově, Údlicích, Vysoké Peci, Drmalech a v Místě. Oblastní charita ČR, jež je pořadatelem akce, použije vybrané peníze podobně jako v předchozích letech. „Věnované peníze poputují k osobám v tíživé sociální nebo životní situaci, na materiální pomoc matkám a dětem v nouzi nebo na nákup kompenzačních pomůcek,“ prozradila ředitelka Oblastní charity Chomutov Denisa Albrechtová.

„Těší mě, že i letos byla sbírka veřejností přijata kladně, o čemž svědčí nejvyšší vybraná částka v historii. Děkuji všem, kteří rádi pomáhají potřebným a přispěli v letošní Tříkrálové sbírce,“ uvedl náměstek primátora Milan Märc. Na sbírce se podílelo několik uskupení. Pěvecké soubory Na-Hlas a Hlahol například uspořádaly Tříkrálové koncerty v galerii Lurago a v kostele sv. Kateřiny a sponzorským darem přispěla také restaurace Steak house El Ňiňo.

„Ve spolupráci s místním hokejovým klubem jsme zorganizovali prodej Tříkrálového guláše, který se vydával při utkání Pirátů Chomutov s Havířovem. A s koledováním naší charitě letos opět pomáhali místní skauti a žáci ze Základní školy Duhová cesta. Díky vzájemné spolupráci všech těchto lidí a štědrosti místních obyvatel se podařilo vykoledovat rekordní částku, za kterou jsme moc vděční“ doplnila ředitelka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru