Policisté v Chomutově ukazovali chodcům, jak zlepšit jejich viditelnost. 10 z nich dostalo taky pokutu
Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Během minulého týdne se chomutovští dopravní policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. V pondělí a čtvrtek se zaměřovali především na chování chodců v silničním provozu, ale i dodržování obecně platných předpisů podle zákona o silničním provozu.

Policisté zaznamenali celkem 10 dopravních přestupků chodců. Ti přecházeli vozovku mimo vyznačený přechod pro chodce, případně k přejití nepoužili podchod. "Všechny tyto přestupky byly vyřízeny příkazem na místě uložením blokových pokut v celkové výši 2.100 korun. Chodci přitom byli upozorněni, že pokud se ve vzdálenosti do 50 metrů nachází přechod pro chodce, podchod či nadchod, jsou povinni ho k přejití vozovky užít," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Pozornosti mužů zákona neunikli ani další účastníci silničního provozu. Zkontrolováno bylo 28 vozidel, přitom bylo zjištěno dalších 8 dopravních přestupků. Tři z nich spočívaly v překročení nejvyšší povolené rychlosti, za něž si řidiči vysloužili pokuty v celkové částce 1.700 korun. "Ostatní provinění spočívala v nevyhovujícím technickém stavu vozidla, nesprávném způsobu jízdy a nedání přednosti v jízdě. Také tyto přestupky byly řešeny příkazem na místě v celkové částce 4.800 korun," pokračuje policejní mluvčí.

Ve čtvrtek se dopravní policisté s kolegyní z oddělení tisku a prevence snažili na chodce působit také preventivně. Mluvili s nimi o bezpečném přecházení vozovky a upozorňovali je na skutečnost, že i taková maličkost, jako je použití reflexního pásku nebo jiného reflexního prvku jim může zachránit život. Chodcům pak kromě reflexních pásků rozdávali i reflexní nákupní tašky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru