Ostrý přechod na DVB-T2 odstartoval. Diváky po celém Česku na něj upozorní speciální piktogram
Infografika: Česká televize
Chomutov

ČR - Byla spuštěna první vlna přechodu z vysílacího standardu DVB-T na DVB-T2. Změna se jako první dotkla diváků v Praze a ve středních Čechách, kteří přijímají signál z vysílačů Cukrák a Žižkov. Následovat budou další regiony po celém Česku. Diváky, kterých by se přechod mohl týkat, upozorňuje Česká televize od dnešního odpoledne piktogramem v pravém horním rohu obrazovek.

Tuzemské televize se musí řídit vládou schváleným harmonogramem přechodu. Pro Českou televizi to znamená, že začala své vysílání vypínat jako první, a to od středy 27. listopadu. Přepnutí ze standardu DVB-T na modernější DVB-T2 bude následně v jednotlivých regionech pokračovat tak, aby v červnu po celém Česku vysílala Česká televize již jen v novém standardu DVB-T2.

Česká televize spustila informační kampaň již v průběhu loňského roku a na začátku listopadu k ní přidala varovný piktogram, jenž diváky z první vypínané oblasti Prahy a středních Čech upozorňoval na nutnost přeladění na signál DVB-T2. Od dnešního odpoledne vidí piktogram znázorňující vysílač s vykřičníkem v pravém horním rohu také diváci z dalších regionů.

K přechodu na nový vysílací standard dochází na základě rozhodnutí vlády a mezinárodních dohod. Změna se týká všech, kteří přijímají televizní signál pomocí klasické pokojové nebo venkovní antény, případně společné televizní antény a dosud na modernější formát nepřeladili.

Česká televize nabízí informační servis a podporu nejen na webových stránkáchwww.digict.cz ale i na telefonu 2 6113 6113.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru