Čtyři kamiony páchnoucího odpadu putovaly z hor zpět do Německa
Celníci zabránili nelegální přepravě 95 tun odpadů. Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj
Chomutov

Chomutovsko/Německo - Bezmála 95 tun nelegálního odpadu zajištěného během celorepublikové akce PLAST vrátili ústečtí celníci zpět do Německa.

Čtyři kamiony s nelegálním odpadem zadrželi ústečtí celníci v první polovině listopadu poblíž bývalého hraničního přechodu Hora sv. Šebestiána při celostátní kontrolní akci zaměřené na přeshraniční přepravu odpadů. Dva kamiony směřovaly do Polska, dva měly určenou adresu vykládky v Čechách (psali jsme ZDE).

Zadržený směsný odpad, tedy směs plastu, papíru, textilu, pryže, skla byl v průvodních dokladech deklarován jako čistý plast či pryž. Rozpor mezi převáženým druhem odpadu a údaji uvedenými v průvodních dokladech šetřilo Ministerstvo životního prostředí ČR a Česká inspekce životního prostředí. Správní orgány podezření z porušení podmínek pro přepravu přeshraničního odpadu potvrdily.

V uplynulém týdnu celníci kamiony s 95 tunami zapáchajícího odpadu doprovodili pod dohledem na státní hranici a odtud putoval zpátky do Německa.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru