Na obloze bude k vidění přechod planety Merkur přes Slunce. Přijďte na veřejné pozorování
Přijďte se podívat na zajímavý astronomický úkaz. Foto: Astronomická společnost Chomutov
Chomutov

Chomutov - Astronomická společnost Chomutov a kroužek astronomie – Hvězdičky zvou všechny příznivce astronomie na veřejné pozorování zajímavého astronomického úkazu. Přechod planety Merkur přes Slunce.

V případě vhodného počasí můžete tento zajímavý úkaz pozorovat v pondělí 11. listopadu na stanovišti před ZŠ v Havlíčkově ulici v Chomutově (za poštou č.3). Pozorování začne ve 13:35 hodin a skončí západem Slunce v 16:22 hodin. V té době bude Merkur asi uprostřed Slunce.

Na stanovišti bude astronomický dalekohled vybavený speciálním filtrem, který umožní pozorovat tento zajímavý úkaz. Všichni jste srdečně zváni. Chomutov je zařazen na seznamu měst, kde bude široké veřejnosti umožněno pozorování.

V případě špatného počasí budeme mít další příležitost k pozorování přechodu Merkuru přes Slunce až v sobotu 13. listopadu roku 2032.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru