Buďte vidět! Policisté na Chomutovsku kontrolovali chodce a rozdávali reflexní prvky
Ilustrační foto, zdroj: Policie Čr
Chomutov

Chomutovsko - V pátek 1. listopadu proběhla na Chomutovsku dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na dodržování obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu, zejména pak ze strany chodců. Tito účastníci silničního provozu jsou obzvláště zranitelní.

Obezřetnost a důsledné dodržování pravidel z jejich strany jsou tedy na místě. Na tyto skutečnosti je v pátek před polednem, ale také v podvečerních hodinách, kdy je touto dobou už snížená viditelnost, upozorňovali při kontrole dopravní policisté. Ti zjistili ze strany chodců v sedmi případech porušení zákona, které bylo vyřešeno příkazem na místě.

"Celková výše pokut dosáhla 1.400 korun. Kromě ukládání pokut však policisté působili také preventivně, když chodcům rozdávali reflexní pásky za účelem zvýšení jejich viditelnosti a tím i bezpečnosti v silničním provozu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Povinnost mít na sobě viditelně umístěné reflexní prvky vyplývá ze zákona o provozu na pozemních komunikacích. Jedná se o případy, kdy se chodec pohybuje mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo okraji vozovky, a to v místě bez veřejného osvětlení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru