Chomutovská nemocnice se stala akreditovaným zdravotnickým zařízením
Chomutovská nemocnice jako již čtvrtá v Krajské zdravotní splňuje akreditační standardy SAK. Foto zdroj: KZCR
Chomutov

Chomutov - Nemocnice Chomutov, o. z., je již čtvrtou z pěti nemocnic spravovaných Krajskou zdravotní, a. s. (KZ), která se stala akreditovaným zdravotnickým zařízením.

Certifikát o udělení akreditace na základě splnění akreditačních standardů Spojené akreditační komise, o. p. s., (SAK ČR) nemocnice obdržela ke dni 27. června 2019. V závěru loňského roku stejně uspěly Nemocnice Děčín, o. z., a Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Letos v květnu se k nim přidala Nemocnice Most, o. z. Akreditace SAK ČR má platnost tři roky.

Projekt „Implementace národních akreditačních standardů dle Spojené akreditační komise ČR“ ve všech nemocnicích Krajské zdravotní, a. s., probíhá od roku 2015. Cílem největšího poskytovatele zdravotnických služeb v Ústeckém kraji je získat akreditaci pro všech pět nemocnic do konce roku 2019.

„Vedení Krajské zdravotní je na dobré cestě ke splnění jednoho ze svých důležitých cílů. Chomutovská nemocnice je již čtvrtou z pěti nemocnic, které společnost spravuje, s prestižním certifikátem. Jsem přesvědčen, že také nemocnice v Teplicích, která má návštěvu akreditační komise před sebou, bude úspěšná a podaří se jí podmínky splnit a akreditaci do roku 2022 získat. Zaměstnancům Krajské zdravotní v chomutovské nemocnici blahopřeji a děkuji všem za přístup, díky kterému se tento významný krok nejen pro nemocnici, ale i pro celou Krajskou zdravotní, podařil,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva KZ.

„Akreditování zdravotnických zařízení je jistě velmi dobrým signálem pro veřejnost, že Krajská zdravotní se snaží neustále zlepšovat kvalitu péče v každé ze svých nemocnic. Dosáhnout úspěchu, jakým je obdržet osvědčení o splnění národních akreditačních standardů, není jednoduché. O to víc si cením, že naši zaměstnanci v Chomutově, stejně jako předtím jejich kolegové v Děčíně, Ústí nad Labem a Mostě, pro nemocnice certifikát na dobu tří let získali,“ řekl Ing. Petr Fiala, generální ředitel KZ.

„Naše nemocnice se zařadila mezi akreditovaná pracoviště jako čtvrtá v pořadí - po děčínské, ústecké a mostecké nemocnici. Oceňuji pomoc kolegů z Děčína, Ústí nad Labem a Mostu. Děkuji týmu z vedení Krajské zdravotní, který nám v akreditaci byl nápomocen. Děkuji všem zaměstnancům chomutovské nemocnice za jejich píli a velkou snahu o to, aby jejich pracoviště dopadla při akreditačním šetření co nejlépe.

Akreditační komisí jsme byli oceněni za velkou vstřícnost, milé prostředí, klidné a dobré odpovědi na položené otázky. Vynaložíme veškeré úsilí, abychom si akreditaci nadále udrželi a dobře obstáli při dalším akreditačním šetření, které proběhne za tři roky,“ uvedla MUDr. Irena Voříšková, ředitelka zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z.

Do podzimu loňského roku Certifikát o udělení akreditace na základě splnění akreditačních standardů SAK ČR vlastnilo jen Oddělení následné péče Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., sídlící v Ryjicích. Akreditaci podle národních akreditačních standardů SAK ČR získala Nemocnice následné péče Ryjice, p. o., již v roce 2010. Následně prošla reakreditačním šetřením a obhájila akreditaci v roce 2013. Ústecký kraj včlenil bývalou Nemocnici následné péče Ryjice pod Krajskou zdravotní, a. s., v roce 2015. Ryjické zařízení pak zvládlo další plánovanou reakreditaci v listopadu 2016.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru