VIDEO: Tak vypadá miliardová stavba dálnice na jihu našeho kraje po roce od zahájení
Stavba obchvatu Lubence. Foto: e-deniky.cz
Chomutov

Lubenec – Větší bezpečí a klid pro lidi, rychlejší cestování pro řidiče. To přinese pětikilometrový dálniční obchvat Lubence na trase z Karlových Varů na Prahu. Staví se již rok a ještě další dva bude. Přijde na miliardu korun a je další částí budoucí dálnice D6 z hlavního města k hranicím s Německem.

Vyloučení těžké nákladní dopravy z obce Lubenec a její převedení na dálniční přeložku podstatně zmenší vliv hluku a exhalací na obyvatele obce a vliv vibrací na okolní objekty.

„Vzhledem k neustále se zvyšujícím dopravním intenzitám je již současná silnice I/6 z hlediska bezpečnosti i plynulosti dopravy zcela nedostatečná. Kompletní dálnice D6 propojí Prahu s Karlovými Vary a dále dojde k jejímu napojení na německou dálniční síť,“ uvedl ohledně dálnice D6 generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa při začátku stavby obchvatu.

https://www.youtube.com/watch?v=QLxqIyu7Ebw

Dálnice D6 odvede tranzitní dopravu mimo zastavěná území obcí, čímž se podstatně zlepší životní podmínky jejich obyvatel, sníží se riziko nehod chodců a cyklistů, dojde k poklesu imisní zátěže v obytných zástavbách, sníží se míra hlukového zatížení v obytných zónách a zlepší se celková dostupnost regionu, což zvýší jeho atraktivitu pro investory i občany.

Současná silnice I/6, zařazená do sítě mezinárodních silnic jako tah E48, spojuje hlavní město Prahu s průmyslovou aglomerací v severozápadní části republiky a s lázněmi mezinárodního významu – Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Jáchymov a Františkovy Lázně. Je vedena z hlavního města ve směru Nové Strašecí – Karlovy Vary – Sokolov – Cheb až na hranice se Spolkovou republikou Německo. Je zde silná osobní i nákladní doprava, a to jak vnitrostátní tak i mezinárodní. Stávající šířkové uspořádání silnice I/6 je již nevyhovující, nepostačuje narůstajícím intenzitám silniční dopravy a nezajišťuje v plné míře její plynulost a bezpečnost.

D6 Lubenec, obchvat

Hlavní trasa:

  • délka: 4,9 km
  • kategorie: R 25,5/100
  • plocha vozovek: 103 021 m2
  • počet stavebních objektů: 115
  • Cena stavby dle smlouvy: 1,038 miliardy korun bez DPH
  • Termín výstavby: 03/2018 – 03/2021
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru