Otřesné! Hladová, žíznivá a jejich výkaly prosakovaly až k sousedům. Muž se nestaral o desítky zvířat v bytě
V bytě bylo i 17 koček. Ilustrační foto . Zdroj:CC0
Chomutov

Ústecký kraj – Bez pití a jídla nechal trápit zavřené v bytě dvě desítky zvířat 27letý muž z Ústecka. Zubožené psi, kočky, agamy a dokonce i leguána vysvobodili až strážníci poté, co jejich výkaly začaly prosakovat k sousedům. Muže nyní stíhá policie pro trestný čin týrání zvířat.

Případ se stal v létě na Mostecku. Policie o něm nyní informovala. Muž měl vloni v přesně nezjištěné době v létě na starosti zvířata své bývalé přítelkyně, která odjela a muže požádala, aby se o zvířata v době její nepřítomnosti staral. Ten si však zjevně hlavu nelámal s tím, zda kočky, psy a další zvířata mají stále co jíst a pít.

„Lidem v domě v obci na Litvínovsku vadil zápach a výkaly, které již prosakovaly stropem, a upozornili na problém bytové družstvo. To kontaktovalo majitelku bytu, ta však na výzvy nereagovala. Nakonec byl byt za účasti zástupců družstva a městské policie otevřen, kde byla zubožená zvířata nalezena,“ říká k případu mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

V bytě se nacházeli dva psi, 17 koček, dvě želvy, dvě agamy a jeden leguán. „Jak kriminalisté zjistili šetřením, obviněný muž měl omezovat výživu zvířat i napájení v době, kdy je měl na starosti, a navíc venku v té době panovala velká vedra. Zvířata byla vyhublá, silně dehydratovaná a některá zablešená,“ dodala tisková mluvčí policie.

Hladové a zubožené kočky, psi, agamy a leguán byli na základě rozhodnutí městského úřadu ženě úředně odebrány. Sedmadvacetiletý muž je nyní stíhán pro trestný čin týrání zvířat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru