Jirkov má vlastní medaile pro sportovce. Zdarma je nabízí všem, kteří pořádají různé soutěže
Jirkov má vlastní medaile pro sportovce. Zdarma je nabízí všem, kteří pořádají různé soutěže
Chomutov

Jirkov – Radnice v Jirkově nechala vyrobit tři tisíce medailí s hlavním symbolem města – kostelem a věží. Zdarma je nabízí místním organizacím a školám, aby mohly ocenit účastníky nejrůznějších soutěží, závodů či turnajů.

1403medaile1

Andrea Karlovská z propagace jirkovské radnice s medailemi, které nechalo město vyrobit a zdarma je nabízí místním organizacím a školám.  Foto J. Dušek

Nové medaile získají například nejúspěšnější účastníci letošního ročníku Jirkovského ossmarathonu. Právě jeho organizátoři reagovali na nabídku města mezi prvními. „Medaile jsou opravdu povedené a to už jsem jich pár viděl,“ usmívá se Jaromír Rais, hlavní pořadatel oblíbeného závodu. Nápad oceňovat ´jirkovskými´ medailemi, se mu líbí.

S myšlenkou přišli právě lidé ze sportovních klubů. „Nám se to zalíbilo,“ říká k tomu Andrea Karlovská z propagace městského úřadu. „Jde nejen o podporu sportu, ale také o zajímavou připomínku města.“ Právě na Andreu Karlovskou by se měli místní organizátoři obracet, pokud medaile pro své soutěžící chtějí.

1403medaile2

Na lícové straně medailí je hlavní symbol města – kostel svatého Jiljí s městskou věží. Vedle je také zmenšená verze městského znaku.  Foto J. Dušek

Medaile jsou lité a město má po tisícovce od každého cenného kovu, tedy zlaté, stříbrné a bronzové. Na lícové straně je zmenšená verze městského znaku a reliéf kostela svatého Jiljí s městskou věží, rub je hladký. Město za medaile zaplatilo 124 tisíc korun, jedna tak vyšla na zhruba 41 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru