Chomutovsko - Tragicky skončilo v pondělí pro mladého muže surfování na Nechranické přehradě. Muž při vodním sportu totiž spadl do vody. Na pomoc mu vyjeli přivolaní hasiči, kteří tonoucího se surfaře posléze vytáhli z vody na břeh. 

2612hasici

Záchranná akce na Nechranické přehradě. Foto: Hasiči Královského města Kadaň

Hasičům ani přivolaným záchranářům, kteří okamžitě zahájili resuscitaci, se ale bohužel nepodařilo sportovce přivést zpět k životu. Tragickou událost na Nechranické přehradě potvrdila krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

O zásahu informovali na svém facebookovém profilu kadaňští hasiči. "Na místě události jsme provedli nalodění a neodkladně jsme začali pátrat na hladině. Nalezení osob se nám podařilo během malé chvilky. Jedna osoba v bez vědomí a další dvě komunikovaly. Zraněný byl naložen a odvezen na břeh, další dvě osoby byly zajištěny na hladině a vyčkaly na druhý obrat člunu. Na břehu jsme zahájili resuscitaci doprovázenou dýcháním ambu vakem + kyslík. Dále se k nám přidala posádka ZZS Kadaň a nadále jsme pokračovali společně. Bohužel i přes veškerou snahu a cca 3/4 hodinovou masáž se nám nepodařilo zraněnou osobu zachránit," uvedli hasiči.

Příčinu úmrtí určí nařízená pitva a okolnosti tragédie vyšetřují kriminalisté. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru