Chomutov - Výraznou proměnou projde chomutovský technologický park v Cihlářské ulici. Přestěhuje se do něho Střední škola technická, gastronomická a automobilní.

Technologický park. Zdroj: město Chomutov

Celý technologický park, tedy areál s pěti pavilony a přilehlými pozemky, koupil od města Ústecký kraj. O objekt projevila zájem Střední škola technická, gastronomická a automobilní v Chomutově, jejíž je kraj zřizovatelem. Vedení školy chce do Chomutova přesunout výuku gastronomických oborů, které se teď vyučují ve třech odlišně umístěných objektech v Údlicích. Vedle toho má střední škola střediska v Chomutově, Jirkově a Kadani.

Technologický park se dlouhodobě nedařilo naplňovat, město má proto ze zájmu střední školy o areál radost. „Areál nikdy moc neprosperoval, velká část je setrvale prázdná. Pro nás je příchod školy do města rozhodně plus,“ komentuje to náměstek primátora Marian Bystroń.

Chomutovu kraj za areál technologického parku zaplatí 19,5 milionu korun. Zastupitelstvo se už rozhodlo, že z toho půjde 12,5 milionu do oprav a investic chomutovských škol.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru